söndag 9 september 2007

Septembersöndag

Jag känner mig otroligt delaktig i mitt köksbygge - jag har varit sk "hopp-i-land-kalle" och servat med allt möjligt, bara för att hålla kostnaderna nere. Det senaste: Jag hade köpt fix till kaklet, det var fel, jag köpte nytt, rätt kvalitet men fel färg, nu har jag köpt ännu en nyans, som jag hoppas duger. Tungt var det att bära för mina stackars reuma-händer. Och sen ska ju "skiten" som inte används i retur !! Men glad som en lärka är jag ändå, för nu ser jag hur fint det blir. Sista krönlisten och slipning av bänken bla sker i morgon. Sen är det bara det roligaste kvar - betalningen. Men har sparat så det ska nog gå ok.


Nu när höstkylan och vintern närmare sig tänker jag ta upp min släktforskning på nätet igen. År 2000 var jag ganska aktiv och kom också rätt långt, men sen kom annat emellan så projektet har legat på is sen dess. Någon sa till mig: "släktforskning är värdelöst, det är och förblir kvinnans hemlighet vem som är far till hennes barn". I och för sig kan jag hålla med, men får väl ändå anta att nedskrivna kyrkohandlingar är i överensstämmelse med verkligheten. Man blir så själaglad när man hittar rätt och t o m kan läsa prästen nedklottrade anteckningar, vilket sannerligen inte är lätt alla gånger. Tänk att det finns kurser i att läsa gammal skrivstil!


För några år sedan stickade jag ofta. Tyckte det var avkopplande och härligt skapande. Nu säger händerna stopp, men kanske skulle jag kunna fiffla ihop en kofta eller tröja till 1-åringen. Jag har en garderob full med garner. Kanske något för Gisan, som säger att hon gillar garner.? Det där med stickning tycker jag också hör hösten till.

Är det bara jag som tycker att hösten ger "tillåtelse/ursäkt" att sitta inne och ha saker för sig? På något sätt så måste man ut till sommarsol och värme - inte sitter man frivilligt inne och kurar då? Och jämt ska man va så aktiv - är det också ett måste? Antagligen, om man vill skapa en viss mening med sin tillvaro. Det finns alldeles för många måsten i livet tycker jag. Nu "måste" jag ut på en skön höstpromenad, sen väntar god-boken.

8 kommentarer:

Pia sa...

Nu har du gjort mig sugen på att sticka! Brukar bli något varje säsong. Känner lust att sticka en rejäl tröja åt mig själv. Men mönsterstickning å allt. Man får se hur det blir.

Låter underbart med ditt nya kök! Vårt var nytt när vi flyttade in, men det är femton år sen nu, så du förstår nog...

Sambon donar i köket med helstekt fläskkotlettrad och potatismos. Jag är SÅÅÅÅÅ hungrig!

Skön söndagskväll önskar jag dig.

/Kram

Eleonora sa...

Jamen va kul, med sugen på stickning menar jag. Idag var jag förbi hos min dotter. Hon hade på gång en kofta med mönster i Dubbla-spiraler och den var figurstickad. Vansinnigt söt. Det skulle komma till virkade "volanger" nedtill och vid framkanten. Helt modernt just nu!. Jag förstår inte hur hon hinner. Heltidsjobb - Hemma vid 18 tiden - mat tillhungrig familj - läxläsning, tvätt och stryk samt umgås med maken. Framför TVn antingen broderar hon (fantastisk duk till en svägerska - kudde till den andra svägerskan) eller stickar. När jag oroar mig över "gå in i väggen" säger hon att det är bra terapi!! Jag måste ju tro på det.
Kotlett och pot.mos - läckert!
Sköt om dig och stor söndagskram

Elisabeth sa...

Det kommer väl en före och efter bild på köket då? Nej, jag bara skojar!

Släktforskning.. åh, det är något som jag också har lust att börja med så småningom! Som arkivarie så har jag ju sett en hel del kyrkoarkiv, landsarkiv och landstingsarkiv. Jag arbetade i 9 år på landstingsarkivet här i Västerbotten - och vilka skatter det finns i ett arkiv!!
Att läsa gammal handskrift är inte lätt, vi fick gå en delkurs på detta när jag läste på arkivutbildningen - och det var svårt, väldigt svårt tyckte jag! Men arkiv är något som ligger mig mycket varmt om hjärtat.. så jag hoppas möjligheten att släktforska kommer..!

Sov gott.. efter godboken!

Varma kramar..

Eleonora sa...

Oh vad spännande att du jobbat med "insidan" av det hela. Min bok "Livsstrategier" av Dr Phil kämpar jag på med. Nu ska jag se nåt mycket värdsligt . Briget Jones på TV. Har du läst boken? Den gillade jag.Sov gott kära du så ses vi i morgon. OOO och XXX
(som jag skrev till barnen = puss kram)

Christina sa...

Stackars dig, vad du jobbar och sliter...
Släktforska har jag också gjort och skall ta upp det igen när jag känner för det.
Måsten ja, hösten och vintern kräver inte så många måsten och det gillar jag.
Är så spänd på att se ditt kök...
En god natt önskar jag dig vännen
Kram

Eleonora sa...

Christina + Elisabeth;
När mitt kök är helt klart ska jag be Calle 12 år att ta kort och lägga in till er. Han har både kameran och tekniken. Tack söta ni båda för engagemang!! Sov gott!

Gisan sa...

Nu äntligen har jag ordnat "konto" så jag kan kommentera hos dig. En garderob med garner låter spännande :-) Kramar...

Christina sa...

Kommer in med en måndagskram till dig....
Kramkram