söndag 1 mars 2009






























De här eländiga pelargonerna - bara små torra pinnar - men med kraft att bli gröna och sköna - har jag släpat upp från källaren. Nu ska här planteras - det lär nog ta en bra stund - det handlar om 20 st blommor!

Så småningom ska dom göra balkongen vacker och mig glad.

Exclusiv middag igår - lammfilé med vitlöksdoftande pot.gratäng och sallad.
Såå gott blev det!




















SKÖN OCH FIN SÖNDAG ÖNSKAS NI ALLA

6 kommentarer:

Helena sa...

Jag brukar inte spara mina pelargoner men nu har jag sparat två Mårbacka pelargoner sen i sommras.
De är vid liv så chansen finns att de kan pryda altanen i sommar.
Jag har tagit bort alla döda blad,vattnat dem riktigt och ställt dem lite ljust.
När de börjar spira är det dax att plantera om dem har jag just läst.
Ha en skön kväll vännen!
Kram

Bilder från min kamera sa...

Oj så många "pelargoner" du har. Kan riktigt se när alla dem börja leva upp igen, och slå ut i full blom. Det blir en glädje för dig när det väl sker. Pelargoner hade min mormor fullt av i varje fönster, mamma hade också, men bara i köksfönstret.

Förr tror jag det var mer en blomma som fanns att se i just köksfönstren. Även inne i dem s.k finrummet förr kunde man se några blomkrukor med pelargoner, dom gånger man som liten fick sticka in näsan i dessa finrum. Dörren öppnades, för att stängas lika fort igen. :)

Idag har jag haft en vilodag, det enda jag gjort är att klippa ca 15 cm av mitt hår. Tyckte det började bli lite för långt, inte meningen man ska sätta sig på det. Jag brukar låta det växa fritt efter sommaren ungefär, och ett till två år framåt, sedan tar jag fram saxen. Mitt växer så det knakar, hur det är möjligt vet jag inte. Hårets växtlighet brukar avtar ganska så mycket upp i åren.
Några muffins har jag också bakat, och en lampfot har jag målat. :)

I morgon ska jag ut och promenera runt lite om vädret tillåter. Tänkte se om jag kan hittar några fina grenar jag kan ta med hem, och sätta i en zinkspann jag köpte förra året. Kan bli snyggt i någon hörna.

Middagen du berättar om låter onekligen väldig god. Lammfilé har jag aldrig ätit.


Kramkram och en ny bra vecka önskar jag Dig!

Pia sa...

Vet du, jag har faktiskt bara sparat en enda pelargon den här vintern. Den står i ena sonens fönster och har börjat sätta fart nu. Förut har jag haft massor med pelargoner. Men nu när jag jobbar heltid känns det som om jag jobbar så mycket att jag helt enkelt får använda en del av lönen till att köpa saker iställer för att göra dem själv. Det är så himla mycket man ska hinna med att göra på den lilla lediga tid man har. Så jag bestämde mig för att pelargoner får jag köpa. Har också bestämt mig för att bara så sånt som jag kan sätta ut i växthuset direkt när det grott. Alltså sånt som man sår ganska sent på våren.

Man måste se till så att inte intressena blir kravfyllda :)

Önskar dig en skön söndagskväll!
Kram

Christina sa...

Åhh att du har sånt tålamod med dina blommor.
Jag har inte det, köper nya varje år.

Nu får vi hoppas att det blir en liten bebis för Emma är så trött.

Ha det gott vännen
Kram

Anonym sa...

Oj, vilket jobba du har framför dig nu!
Vet du, jag slängde alla pelargoner från i somras, men det var bara 5 stycken.

Ha en bra vecka min vän!

Inkan© sa...

Oj då - mina pelaregoner började röra på sig för några veckor sedan -Så nu står de tätt ihop i köksfönstret och "växer" till sig innan de kommer att få bo på vår stora trapp.
Kanske får en eller två fortsätta bo inomhus... Men jag funderar på att införskaffa några "mormors" engelsk pelargon som går i vinröd-rosa- nyanser. Min mormor odlade mest sådan i sina fönster och jag tycker om dem.

Tänk så viktigt det är med denna vårgrönska. Jag bara längtar till när krassefröna åker i jorden och lathyrus.
Det finns en urbonde i oss alla...