söndag 26 juli 2009

OMÖJLIGT ATT BARA KÖRA FÖRBI ......

......... Elsa Andersons konditori
Invid torget i Norberg
ligger sedan 1916 Elsa Andersons Konditori,
en gammal gästgivargård med
1700-tals miljö
(Förstora bilderna)


Rörelsen drivs nu av tredje generationen - Robert Bergvall, som har tilldelats Gastronomiska Akademins diplom.
Om ni befinner er i närheten av Norberg, gör ett besök här och ta en tur genom de äldre delarna av byn, det är som att komma in i en svunnen tid!




6 kommentarer:

Carolina sa...

Tack snälla för din fina kommentarer! Jag blev så glad!

Jag tänkte snart göra ett ryck och lägga in lite bilder och skriva om när jag och mamma var nere i Stockholm. Så håll utkick, haha.

Åter igen; tack för dina ord.

Varma Kramar

Elisabeth sa...

Nu blev jag ju lite förvånad... har Carolina äntligen skrivit en kommentar!! Som du vet så brukar hon ju vara världsdålig på att lämna kommentarer hos andra... men jag vet ju att hon blev väldigt förtjust i dig när vi sågs i Stockholm. "Hon var bara så himla... go" sa hon om dig. Å jag kan bara hålla med!

Du lämnade ett minne hos både mig och Carolina som kommer att bära oss länge... för bara någon med ett sådant stort hjärta som du har, kan komma emot en med utsträckta armar när man kommer in i hotellfoajén, och ge den varmaste och mest välkomnande kramen!
Å att sedan få bli bjudna på fika, sitta och njuta av stunden med dig... ja, jag hittar inte ens orden för det. Men du kan vara säker på en sak... stunden med dig var ett av de vackraste minnena som gjorde vår Stockholmsresa! Det är både jag och Carolina helt överens om... så tack från mitt hjärta, Eleonora!

Förresten, gjorde du någe fynd idag? För ofta så känns det så att när man verkligen måste ha något så hittar man ingenting, men de dagar man inte behöver något, eller börsen är lite för tom... ja, då hittar man precis hur mycket som helst! Känner jag det...

Här har dagen varit ungefär som vanligt... lite tvätt och städ, middag och hundpromenader. Carolina och jag. Nu ska vi strax se en romantisk film på tv:n, och sen blir det nog bara kvällspinken med en Pontus P, och sedan godnatt.

En riktigt varm kram till dig, min goa härliga vän...

Eleonora sa...

Carolina:
Gissa bara att jag kommer at hålla utkik!

Elisabeth:
Ja, vet du det var så roligt att höra ifrån Carolina!

Men lilla vän, vad du öser kärlek och vänliga tankar över mig! Så glad jag blir, men så fann vi ju varandra alldeles på direkten!!

Inte fann jag någe till mig själv och inte till födelsedagspojken heller. När jag kom in i affären stod dotter/svärson/dotterdotter där och hade precis köpt gitarrstället, som jag tänkte överraska med. Så nu ger jag honom pengar istället, men det är ju inte lika roligt.

Ny vecka igen - hoppas din blir bra

Bilder från min kamera sa...

Förstår att det är som att komma in i en helt annan tid, som sedan länge är förbi. Nog får vi alla hålla med om att tiden förr på olika ställen alstrade ro och harmoni. Stressen hade ännu inte då tagit sin början. I dag är det så stressrelaterat att det är ett under att människan i sig klara av att stå upprätt. Hur många ger sig själv den tid som vi alla t.o.f skall ta oss, för att orka hinna med vardagens alla åtagande i stort och smått?

Att sitta på ett konditori med lagom människor för att inte störas av alltför mycket sorl, är så rogivande. Att sedan få vila ögonen på en vacker interiör får det hela att blir riktigt trivsamt.

Tårtreceptet har jag redan noterat, det ser verkligen gott ut. Jag har ofta när jag varit iväg letat efter små kondotorier som har interiör av det gamla. Inte många uppfyller det, men det finns om man bara ger sig tid att leta efter dem.

Just nu skulle jag vilja sitta på en mjölkbrygga med gamla mjölkspänner som sällskap. Sitta där i sommarsolen och bara var. Jag har otaliga gånger suttit på mjölkbryggan hos mormor och morfar, sett mjölkbilen komma och gå. Sommarminnen också från en svunnen tid.

Kram kära Eleonora och har det riktigt skönt i den nya veckan som tagit sin början!

Eleonora sa...

Erika:
Vet du atmosfären i de små mysiga rummen var helt bedårande! Så genuint och oförändrat. Det här kondiset hade (vad jag såg) 6 st olika diplom på väggen vid försäljningsdisken - det enda rum som var moderniserat och fräscht med glasdisk och marmorbänkar.

Carolina sa...

Ja, det har jag. Har även börjat skriva lite smått.

Kör försiktigt och hoppas du får det så trevligt!

Kramar