fredag 12 februari 2010

HALLONPANACOTTAPAJ - RECEPT


Hallonpanacottapaj för ca 8 pers.

KLICKA FÖR ATT FÖRSTORA TEXTEN


Lätt att göra - SUPERGOTT - Lycka till
Men tag gärna 4 gelatinblad ist för 3.

Jag garnerade med färska hallon
men spritsad vispgrädde runtom
skulle nog passa bra.

12 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Jag som hade tänkt be dig om receptet *skrattar*.

Låter supergod o är så vacker för ögat! :)

Tack vännen...

Varm kram

Lisas torp sa...

Den där pajen låter helt underbar!
Säkert försvinnande god!
Något jag kan göra till sommaren när jag har egna hallon, mmmm!!!

TACK snälla för receptet!
Ha nu en härlig lördag, trots kylan!
Kram
Lisa

Gunilla sa...

Hollon och lakrits är supergott ihop. Det finn ju choklad smaksatt med lakrits - det kanske man kan garnera med eller krossa turkisk peppar och blanda i grädden...

Anonym sa...

Tack för receptet, kommer att passa bra till nästa lördags lunchbjudning för svågrar och svägerskor! Tack också för boktipset... Elizabeth Gilbert har jag mig veterligen aldrig läst något av. Så roligt att få boktips av någon med samma smak, det tror jag att vi har.

Angående projekt Smörblomma så är vi nog säkert tio som hänger på! Kul, men någon viktredovisning är det inte tal om... det får var och en hålla reda på. Här kör vi med det egna samvetets princip. En slutredovisning när smörblommorna blommar lär det bli och då ska det bli skoj att veta hur många som klarat sitt mål! Du är välkommen i klubben.

Har kollat runt hos dig och blev så förtjust när jag såg att du har en Gerd Miller illustration. Tänk, hon var min stora idol när jag var ung! Hennes illustrationer, i Vecko-Revyn tror jag det var, älskade jag och jag till och med skrev ett beundrarbrev till henne... och fick svar! Ett vackert skrivet brev i ett ljusgult kuvert som var långt och smalt och vars like jag aldrig skådat varken förr eller senare. Det var så omtumlande vackert. Har det säkert kvar i någon gömma.
För övrigt känner jag igen mycket av mig själv i din blogg. Jag är så glad att jag hittat till dig.

Trevlig hjärtehelg.
Kram Eva-Mari

Bloggblad sa...

Vilken underbart god paj! Jag ska komma ihåg var jag såg receptet, det ser lagom enkelt ut för mig. Jag har gjort sån hallongegga till tårta tidigare, men inte med philadephiaost!

Erika sa...

Den pajen går nog ner utan större ansträngning. Ska notera receptet så jag har det i säkert förvar, om andan faller på att göra en sådan. Finns så mycket gott när det gäller pajer av olika slag, både mat och som efterätt.

Denna måndag kommer inte att innehålla något speciellt, den blir vad den blir allteftersom timmarna springer på.

Middagen skall lagas precis som vanligt. Tycker jag har nyss tillagat gårdagens middag. Så fort försvinner varje dag iväg. Nu sjunger snart denna månad också på sista versen. Obehagligt verkligen hur tiden far iväg.

Men alla får vi se till att tar tillvara på vår dyrbara tid, därmed göra det bästa av den.

Kram kära Eleonora, och har en bra start på en ny vecka.

Busig sa...

Ser mycket gott ut! Fick mig att tänka på sommar... Ha en fin kväll!

Musikanta sa...

Görs alla panacottaefterrätter med gelatin? MM är ju vegetarian så han vill inte äta något med gelatin eftersom det är gjort på avkok av djur. Men han åt panacotta med god aptit i Italien, så det visste han väl inte om då i så fall :-)...
Kram!

Helena sa...

Mmmmm det låter jättegott.
Det receptet ska jag prova.=)
Ha en härlig tisdag min vän!
Kram

Musikanta sa...

Tack för kommentaren i min blogg och svar på min fråga. Nu har jag googlat och sett att det kommit någonting som heter gelésocker som är helt vegetariskt. Det verkar också väldigt enkelt att göra en panacotta med det. Det är Dan Sukker som lanserar det.
Kramar!

MårsArt sa...

Tack för receptet. Har sparat det och kommer att göra pajen. Ja, du jag BEHÖVER den ju inte...behöver i stället hålla igen...men en smakbit kan man ju ta. Det finns ju de som är magra i min familj som gärna smakar.
Utsikten är från Egna hem i Huskvarna-tänk att du varit där-ibland är världen liten.
Då vet du var jag jobbar också. Åker du fortfarande förbi?
Kramar, Agneta

Helena sa...

Tv 8 och Kunskapskanalen är de kanaler jag ser mest på.
De har mycket bra och intressanta program.
Men just nu är det sport som gäller och OS
15,45 börjar herrarnas korta program i kunskapskanalen.
Hoppas att medicinen tagit ner sänkan i allafall.
Jag mådde inte bättre alls av den medicinen enbart men nu tillsammans med Enbrel så gör det verkan.
Ha en skön kväll vännen min!
Kram