söndag 13 september 2009

JAG HAR GÅTT MED I EN FILMKLUBB



Bilder från Wikipedia
En kvinnlig eldsjäl i SPF där jag bor har startat upp en filmklubb. I sitt yrkesliv har hon tidigare jobbat med film, teater odyl. så hon vet och kan mycket. Under hösten kommer 4 gamla filmer att visas och hon kommer att säga några ord om dem vid varje tillfälle. Lokalen kommer att vara i Syrengården, ett äldreboende.


På måndag blir det första gången och det ser jag fram emot med spänning och nyfikenhet.

8 kommentarer:

Bilder från min kamera sa...

Så trevligt det låter. Roligt när någon engagera sig och starta upp något sådant som blir till glädje för så många. Finns oändligt med fina filmer från förr, både utländska och svenska

Svt brukar t.o.f visa många av de svenska filmerna från förr. Har en favorit när det gäller filmskådespelerskor och det är Eva Dahlbeck. Tycker om alla filmer hon på sin tid medverkade i. Såg på Wikipedia i slutet av förra året att hon avlidit i Februari. Naturligtvis omtalades det i någon nyhetssändning, men något som gått mig förbi. Blev en aning sad när jag fick höra det, trodde att hon ännu var i livet. Kändes liksom som om hon alltid skulle finnas.

"Driver dagg faller regn" är en film jag sett många gånger, missar aldrig den när den går på tv, den är lika fängslande varje gång.
Den tidsandan då filmen utspelas är fjärran från det vi lever i idag, kanske vore det bättre om det varit ett mellanting mellan då och nu, lite stramare tyglar, tror nog du förstår sammanhanget i det jag menar. Just a thought

Som sagt, många är dom filmer som är sevärda mer än en gång. Hoppas nu du får en riktigt trevligt filmdag.

Är inte så aktiv på bloggen för tillfället, orden har tagit en liten paus, och så även jag.

Kram kära Eleonora och en bra Söndag önskar jag dig.

Ingrid sa...

Här i Klintehamn finns det en aktiv filmklubb som kör både vår och höst. För 170:- får man se 6 filmer och det är riktigt bra film. Jag har varit med några säsonger och ska nog gå med nu i höst också.

Hoppas du blir nöjd med ert filmval.

Kram Ingrid

Lisas torp sa...

Det låter ju toppen! Kanske blir det en och annan gammal goding ni får se!
Härligt!
Kram
Lisa

Helena sa...

Vilket roligt initiativ....alltid roligare att se film i sällskap av andra.
Ja hösten är härlig på alla sätt förutom att jag ofta blir sämre i mina leder.
Men man kan ha mysiga dagar ändå....de blir vad man gör dem till.=)
Ha en fin dag vännen!
Kram

Gisan sa...

Så härligt det låter! Kramar...

Ingrid sa...

Så bra att du fick fart på mig Eleonora, för jag blev så inspirerad när jag läste ditt inlägg. Idag tog jag reda på när Klinte filmstudio börjar höstterminen och det är redan nu på onsdag. Då kommer jag att var på plats.

Kram och tack! /Ingrid

Elisabeth sa...

Är lite seg och trött nu... men jag ville gärna titta in lite till dig innan jag släcker ner.
Låter roligt med en filmklubb där de visar gamla filmer... det finns ju en hel skatt att hämta där! Finns det något bättre än att få sätta sig och se en gammal film... gärna med t ex James Stewart, Ingrid Bergman, eller Kathryn Hepburn. Eller med Gunnar Björnstrand, Elof Ahrle, eller min absoluta favorit Georg Rydeberg.

Sov så gott... varm kram..

Musikanta sa...

Det måste vara roligt att vara med i en filmklubb - i synnerhet om man kan träffas efteråt och diskutera filmen och fika...
Kram/M