måndag 28 september 2009

BESÖK I DALARNA ....

.......för att hälsa på min älskade Guldlock och hennes föräldrar.
Åkte "upp"-vägen med sonen i bil och hemvägen fick Swebuss ställa upp.


På lördagen besökte vi Outlet i Sågmyra. Barnaffäten Calimero visade otroligt mycket barnkläder, men även leksaker och litet saker à la hemmadesign för mamma.



På söndagen blev det svampplockning i skogen och vi hittade faktiskt en hel del kantareller, vilka jag naturligtvis glömde kvar. Men bara det att kunna gå i skogen och finna det gula guldet - var nog så upphetsande!
Och doften av fuktig mossa, barrskog och därtill vackert väder - fikapaus på en sten - gjorde utevistelsen perfekt.


På hemvägen besökte vi en underbar affär, där ca 12 damer arbetade med ljusstöpning - det såg mycket roligt ut och vissa modeller tror jag var nog så avancerade att tillverka.




Underbart var det att få rå om lilla barnbarnet som nu är drygt 3 år och pratar oavbrutet och med ett avancerat ordförråd. Man bara smälter när små armar lindas om halsen och hon säger: "Jag älskar dig, farmor". På fredagen var det bara hon och jag - ensamma - och det var ett guldögonblick för mig.

13 kommentarer:

Lisas torp sa...

Så härligt ljuvligt det låter med så många ingredienser - både samvaron med de kära, skogspromenad och fina butiker dessutom!
Jag inbillar mej att såna dagar ger en energi för lång tid framöver!!!
Härliga du också, som delar med dej så fint!
Kram
Lisa

Bilder från min kamera sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Erika sa...

Nu är jag här igen och nu ser jag direkt att det skall fungera att skriva in den nya. Bra gjort.
Om du går in på min blogg så har jag där skrivit några rader så ingen blir förvillad av mitt byte. Bara en liten förklaring om någon ställer sig undrande.

Kram och vink!

Erika sa...

Även denna resa du gjort låter väldigt trevlig. Tur att Swebuss finns som alternativ till inte eget bilkörning.

I år verka det väldigt gott om svamp, när sonen-familjen kom ner nu så hade dom plockat kantareller stora och fina. Det var väldigt gott om det, detta året uppe i Värmlandsskogarna. Det blev en kantarellsås till den speciella middagen den dagen.

Stöpa ljus är så trevligt avkopplande, det gjorde vi alltid hemma förr innan jul.

Många små fina affärer du besökt under din tripp, och lilla "Guldlock" som kronan på verket, kunde det bli bättre? Tänk så olika språket är på de små, en del pratar nästan helt felfritt i tidig ålder medan andra inte säger mer än några få ord. Naturligtvis är de små liven olika i sin utveckling, alla har också rätt till det utan att någon specialist genast skall tro det är fel om inte den beryktade kurvan följs.

Kram och en fin solig dag önskar jag dig.

Ingrid sa...

Så härligt trevligt ni verkar ha haft det med både shopping och skogspromenader. Synd att du glömde kantarellerna, men det kommer väl till nytta i alla fall.

Jag förstår mer än väl att det är underbart att få träffa din söta lilla Guldlock. Ta var på varje ögonblick du bara kan. De växer ju alldeles för fort!

Kram Ingrid

Musikanta sa...

Din son får väl frysa in kantarellerna och bjuda mamma på när hon kommer och hälsar på nästa gång!

Visst är det härligt att komma upp och hälsa på barnbarnen ibland...

Mirren har skrivit ett lång inlägg om nappar som det kanske kan vara kul att läsa för dig, eftersom du undrade om detta fenomen i din kommentar. Hon står i min länklista till höger i bloggen.
Varma kramar/M

Helena sa...

Vilken härlig helg du haft med de dina.=)
Lite synd att du glömde dina kantareller....det är ju så gott.
Ha en mysig dag vännen!
Kram

Erika sa...

Väntar på att kaffet skall koka klart, passade då på att skriva några rader till dig. Jodå, jag kom till slut utanför dörren, vilket jag inte trodde då jag vaknade. Vid varje uppvaknande, sedan jag åkte på det jag ännu har är jag så utmattad, fruktansvärd huvudvärk som tar ca två till tre timmar innan den försvinner. Huvudvärken vet jag vad den kommer ifrån, men ihop med bacillerna blir den gräslig.

Gick inte alls lång idag då orken inte var något att hurra för, tog mig först ner hit till secondhand, tänkte som så att det är bara några få steg hem igen så det klara jag nog om jag behöver vända, och faktum var att jag gjorde en helomvändning då jag fick ett hostanfall, men det klingade av rätt fort..konstigt nog..kanske var det för att jag befann mig utomhus.

Dit jag gick var det tyst rofyllt och solen sken över oss människor alla växter allt annat levande, och förmiddagen idag blev inte tokig alls när den väl för min del tog sin början.

Middagen är sedan länge både lagad och uppäten, disken borta med vinden eller med min diskborste låter nog mer trovärdigt. :)

Nu tänkte jag alltså har lite kaffe med hembakade "Mockarutor" eller som mormors recept heter "Sabrinakaka" exakt samma kaka men med olkika namn.

Mailet kommer vad det lider om tillställningen du vet jag var i mittpunkten av.

Nu skall jag avvika en stund och dricka mitt kaffe, småfrusen är jag denna dag kanske hjälper kaffet att hämta upp lite värme.

Kram kära Eleonora.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hej goa DU!
Tack för omtanken o fina hälsning!! Det värmer!
Ja trist när det blir så..men men...man får väl bita ihop o ska av sig!!

Härlig butik du besökt!!!

Kram Millan ♥

Tankevågor sa...

Åh jag blir så varm inuti av att läsa om ditt lilla barnbarn. Vilken lycka för dig!
Det går inte en dag utan att jag längtar efter min lilla tös...så jag anar hur du känner det.
:-)

Kram på dig.

Stina sa...

Ja, på Calimero är det mycket fint.:-) kram

Elisabeth sa...

Härligt med barnbarnsbesök... o jag är alldeles övertygad om att den lilla guldlocken blev glad över att få träffa sin goa farmor!

Förresten, hur har det gått med bilen?

Varm kram...

Ps. Mail på G...

Bloggblad sa...

Vilka härliga dagar du har haft! Det där med "ensam med barnbarnet" känner jag ju till... :) Och shopping är rätt mysigt också. Jag har inte varit i närheten av det sen före sommaren, så jag har nog ett uppdämt behov av att strosa runt i affärer...