lördag 30 januari 2010

Det här gör mig glad -----

Älsklingsblomman
Underbar Bouganvilla i San Augustin


Alla forsar i vackra Norge

Jag får tänka på det och INTE på
-- att min hyra höjts med 300 kr
-- att min pension sänkts med 300 kr
-- att jag får allergi vid snöfall
(ovädersbakterier ger mig nästäppa)
OCH jag tänker på alla mina goa bloggvänner
som på olika sätt piggat upp mig.
Jag är snart tillbaka som vanligt igen



8 kommentarer:

Lisas torp sa...

Vilka vackra bilder och så härliga saker som gör dej glad!
Konvaljen är en av mina absoluta favoritblommor! Så ljuvlig den är och jag kan nästan känna doften när jag ser den.

Ja, det är lätt att "gå ner sej" i sinnesstämningen när det inträffar flera negativa saker på en gång.

Musik, är också en sak man kan ta till - det gör jag just nu - reprisen av "Alltid på en söndag" i P2 - en klar favorit!
Allt gott till dej, denna gnistrande vinterdag!
Kram
Lisa

Elisabeth sa...

... och jag tänker på dig! Jo, rätt ofta så tänker jag på dig när det går lite tungt... ditt härliga skratt, din varma kram... och ditt bara så otroligt stora och varma hjärta för alla och envar.. och då kan jag inte låta bli att le, och känna värmen. Jag är så otroligt tacksam för att du finns, min vän... och jag önskar att jag en dag kunde få stå utanför din dörr, och ge dig en stor stor bukett med liljekonvaljer!

Du gör mig glad...

Varm kram... mycket!

Erika sa...

Det finns mycket som ögonen ser som gör oss människor glada. Men när en hyra höjs och pensionen sänks med samma summa, då är det lätt att bli nedstämd. Man tycker man borde vant sig vid orättvisor som snart sker dagligen, men jag tror att vi aldrig vänjer oss. Men någonstans finner vi ändå dom små glädjeämnen som berikar vårt liv och vår vardag. Det är så lätt att bli missmodig t.o.f för allt är inte en dans på rosor, det blir även dans på törnen, även om det är dom små törnbuskarna, så sticks även dom.

Jag fick också höjd hyra, men det är en vanesak för här höjs det varje år. Denna gång skulle vi var med och betala deras förlust av outhyrda lägenheter, plus reparationer. Sätten är många att få in pengar. Kanske vi människor skulle sätta oss ner och försöka göra något liknande för att få lilla pensionen att gå ihop. Olika instanser har inga skrupler längre, har inte haft på många år.

Önskar dig allt gott Kära Eleonora

Bloggblad sa...

Heja på! Blommor, musik och goda tankar på roliga saker är inte att förakta.

Jag försöker tänka bort att det är nåt som svider och kliar i halsen... som sakta har gett sig tillkänna under dagen.

Helena sa...

Liljekonvaljer är vackra men jag har svårt för deras doft.
Här snöar det och är -25 grader.
Svårt att tro att vi går mot vår men så är det ju ändå.
Snart vänder det både vädret och din sinnesstämmning ska du se.
Man får försöka göra det bästa av dessa dagar när allt känns tungt.
Oftast finns det nått possitivt även med sådana dagar även om det kan vara svårt att se.
Nu tänder vi lite ljus och sätter oss under en pläd i soffan med en god bok du och jag.=)
Tänker på dig vännen.
Kram

Erika sa...

Tack kära Eleonora för fina kommentarer. Du var först hos mig innan jag hann hit till dig. Skulle bara göra mitt inlägg klart sedan skulle jag gå till dig, och här är jag nu.

Idag byter vi blad i almanackan. Skrämmande att vi redan gått in i Februari om så bara den första dagen i den månaden.Det får inte springa iväg så fort, åren rinner iväg som vattnet under alla broar.
Är ingenting sedan det var julafton, känns som om dagarna minskat i antal timmar eftersom man knappt hinner vakna förrän det är dags att sova, och därefter randas en ny dag på vår himmel

Idag är jag en aning bättre från allergin. Gårdagen var verkligen ett elände utan slut kändes det som. Hela kroppen gjorde ont till slut av dessa kraftiga nysningar som blir.

Jag kan förstå din snöallergi,den kan säkert inte var speciellt rolig den heller. All form av allergi kan man onekligen hålla sig för skratt åt.

Denna måndag blir inomhus. Ska bl.a. göra en felanmälan till K-hem eftersom tvättmaskinen när den tömmer ut vattnet, klara inte avloppet av att tar emot allt utan en del rinner ut på golvet. Sedan pajade lampan i taket i badrummet, och själva kupan vågar jag mig inte på att vrida då jag såg att själva fästet i taket med det elektriska håller på att lossna. Skruvanordningen har gett med sig en del, och fäster därmed inte i taket som det ska.

Tur jag har lysröret i badrumsskåpet. Kunde felanmält igår så dom åtgärdat idag, men jag känner inte riktigt för dom gubbarna denna dag. Jag överlever utan tak belysning någon dag till.

Kram, och har det nu riktigt bra denna första dag i Februari månad.

Musikanta sa...

Om du inte har något att skriva om just för tillfället kan du ju alltid gå in och läsa andras bloggar och kommentera! Jag tycker att det är oerhört svårt att hålla sig à jour med sina favoritbloggar - det tar ju många, många timmar att läsa igenom allt vad som skrivits sen sist man var inne och tittade.

Sen är det ju alltid roligt att få kommentar på sin kommentar i din blogg. Sånt tar också tid...

Varm kram/M

Musikanta sa...

När det gäller pensionen har jag för mig att skatten skulle sänkas med lika mycket, eller har jag fel?
Kram igen!