söndag 24 januari 2010

Nu blommar för andra gången även den rosa orkidén och tillsammans med den vita (som slog ut förra veckan) ser det nu imponerande elegant ut på min byrå.


Förra veckan fick jag en jättesöt keramikskål av min dotter. Den passar perfekt på matrumsbordet. Kanske att förvara NonStop eller nötter i? Eller några små rosenknoppar?



Min kära bloggvän Helena har skänkt mig en Award - tack rara du!

7 kommentarer:

Lisas torp sa...

Vilken tur du har med orkiéen som blommar om - eller är det kanske skicklighet?

Jättesöt skål och så vacker duk!

Ha en fortsatt skön söndag1
Kram
Lisa

Elisabeth sa...

Eleonora, min kära vän... du har alltid så vackra blommor! Mail är på G...

Varm nära kram...

Helena sa...

Visst är de tacksamt med orkidéer.
Jag har 17 st och det är alltid några som blommar.
Vilken jättefin skål.
På sommaren är det turkost som gäller i vårt vardagsrum.
Så härlig färg.
Tack för din omtanke.....ja jag hoppas att det vänder snart nu.
Ha en skön dag min vän!
Kram

Erika sa...

Din Orkidé ser likadan ut på färgen som den jag fick vid nyår. Hoppas jag kan vårda min lika fint som du gjort med din. Har aldrig haft en sådan under mitt liv, så det blir ett litet gesällprov.

Nu är jag frisk igen efter det långdragna som jag aldrig trodde skulle försvinna.

Har varit ute i det fina soliga kalla vintervädret. Egentligen skulle jag ännu legat och sovit. Natten som gick höll på att göra mig helt galen. Precis när jag somnade i går kväll, slog någon intelligent(?) person igen en dörr, vilket dånade något fruktansvärt. Då var klockan över tolv på natten. Hur är man funtad när man gör så vid den tiden? Efter en stund somnade jag igen då började något annat dåna. Sedan var det verkligen kört.

Någon gång vid halvsextiden halvslumrade jag till ca två timmar. Strax innan åtta var jag på benen igen. Var tvungen till City Gross och inhandla några saker jag glömde i går. Visst kunde jag fortsatt sova men då visste jag att jag aldrig hade kommit ut. Dom har ju lovat rikligt med snö nu i hela landet och blåst, därav att jag knatade dit i dag. Det ska dra in i morgon, och då vill jag inte ut.

Just nu skulle jag kunna somna rakt-upp-och-ner. Även föregående natt var fjantsömn så det förslog.

Jag har i allafall uträttat det jag skulle, och det är huvudsaken. Tröttheten får jag väl greppa så gott det går under dagen. Ska försöka hålla mig vaken så jag somnar i kväll i stället.

Igår när jag också var på CG mötte jag den käraste vän jag har på hela jorden. Vi har jobbat ihop på 60-talet och har hållit kontakten under alla dessa år. Vi bor några mil ifrån varandra, men ofta möts vi ute i folkvimlet och det gjorde vi igår.

När hon och jag möts ute, så stannar allt annat av runtomkring oss, vi ser bara varandra och glädjen vi känner över att mötas utan att har bestämt någon tid. Lite svårt att förklara för utomstående, men vår vänskap går utanpå allt annat jag upplevt i det verkliga livet. Innan vi skildes åt köpte hon Semlor både till sig och till mig. En gest, en omtanke, att hon även ville att jag skulle har det med mig hem till kaffet.

Det är som jag ofta skriver, det lilla, den fina, omtanken, vänligheten som gör att man ännu inte tappat tron på godheten, den finns ännu kvar om än i liten skala hos människan i sig. Vi lever länge på dessa möten ute på stan eller köpcentret. Ofta sitter vi också i timmar i telefonen, samtalen skratten blir oändligt många.

Tack vännen för alla dina rara kommentarer, och beröm.

Kram och hoppas solen lyser på din dag!

Daniel sa...

Ojoj så vackert när den blommar!!!

Gisan sa...

Åh det är så ljuvligt när orkidéer blommar! Det är alltid så vackra bilder vi får se från ditt hem. Kramar...

Helena sa...

Ja fy vad det snöar.
Jag hoppas att ditt matföråd räcker tills det blir bättre väder.
Jag har bytt ut nästan alla mina blommor till orkidéer eftersom de är så lättskötta.=)
Fina är de förstås också.
Räknade nu och 6 av mina blommar nu.=)
Ha det så mysigt i snövädret min vän!
Kram