torsdag 19 november 2009

VINTERTRÖTT ZOMBIE .....


..... känner jag mig som, eller har känt mig som under en vecka. Endast det nödvändigaste har blivit gjort och att gå ut och promenera i det gråa slasket har blivit blä .... ALLT har känts tungt och trist!


Jag som alltid brukar hålla igång med olika projekt, har s a s tappat sugen lite grann. Idag hittade jag tillbaka litet. Var och storhandlade mat på ICA MAXI och där fann jag även några mindre julklappar till lilla Guldlock. Några "Hallo Kitty"-saker som hon ääälskar. Och till mig själv en upplyftande CD, som visar en sprakande brasa på TVn och spelar julmusik (om man vill ha ljud med).


Väl hemkommen fick jag fart på händerna och tvättade fönster i vard.rummet, drog fram soffan (som dammsögs) och städade där bakom. Placerade ut de nyinköpta krukväxterna och kunde med tillfredsställelse beundra verket.


Hoppas jag har ångan uppe även i morgon för då tänker jag avsluta resten av rummet. Samt putsa silver, så det är klart inför julen. Om bara jag gitter.


9 kommentarer:

Ingrid sa...

Godmorgon Eleonora!

Jag hoppas natten varit god och att du vaknat pigg och glad som vanligt. Det är väl inte att undra på att man känner sig lite låg och trött i det här gråvädret. Det blir nog bättre när advent med alla sina vackra ljus kommer.

En sån där TV-brasa har jag också, det är ganska mysigt faktiskt.

Ha en fin dag och en fin helg!
Kram Ingrid

Lisas torp sa...

Jag känner verkligen igen mej du!
Jag påverkas jättemycket av detta mörker och får inte mycket gjort alls!
Få se om jag kan ta en dans med dammsugaren idag - så har jag tänkt länge nu...ha-ha!
Men nu hör jag att molnen tydligen ska lätta lite...hm..få se om det stämmer!
Önskar dej en skön fredag och att du får geisten tillbaks!
Kram
Lisa

Erika sa...

Nog kan man känna sig under isen t.o.f Glad för din skull att du liksom fick igång dig själv. Det minsta lilla man gör eller inhandlar, när det så kommer på plats så blir man på bra humör igen.

Det är tillåtet att gå omkring och inte vara så piggelin. Tvätta fönster är något jag verkligen drar mig för. Det stora i köket är tröttande att bara titta på. Tycker riktigt illa om dessa enorma fönster. Jag vill har mindre och spröjsade för det är så fint.

Gråväder bjuder sannerligen inget som drar en utåt och promenera. När jag stack ut näsan igår regnade det, och paraplyet låg kvar i hallen och där fick det ligga. Att vända om upp igen, orkade jag verkligen inte.

Här skiner solen denna fredag hoppas den gör det hos dig också.

Kram kära Eleonora och har nu en riktigt bra helg.

Helena sa...

Det är samma här.
Ingen större energi att göra nått alls.
Jag röjer undan det värsta och tar ut vovvarna men så mycket mer blir det inte.
Jo lite pyssel förstås men även det känns inte så kul som det brukar.
Idag är det lite sprickor i molntäcket så kanske att vi får se solen i helgen.
Det skulle nog pigga upp lite.
Jag ska även hämta ut blodtrycksmedicinen för det höga blodtrycket kanske också hjälper till att jag är så trött.
Hoppas att du är lika pigg idag vännen men ta det lugnt nu så du inte kör slut på dig själv.
Kram!

Elisabeth sa...

Jag gissar att hela halva Sverige känner sig som du... som en vintertrött zombie. Man tappar liksom lite tråden på upplyftande liv när det gråa och så tunga molnen tynger ner och tar energi från varje liten ljus tanke.

När jag läser dina rader så önskar jag... "tänk om jag hade bott närmare ändå!" Då hade jag, min kära vän, kommit över med gofika nu. Å att vi sedan kunde ha hittat på någe ljuslyftande tillsammans... det skulle jag verkligen ha önskat just nu.

Varm kram... fylld med ljus till dig, min vän.

Ps. Att du hittade en sådan cd-skiva... jag har önskat mig en sådan, men inte hittat någon här. "Lyllos" dig...

Gunilla sa...

Ja så där är ju livet - ibland tar bara energin slut, men som tur är brukar den komma tillbaka förr eller senare.

Musikanta sa...

Känner mig också trött efter tre dagars vistelse i Stockholm med barnbarn och en sjuk Mirr som dessutom fick ryggskott i måndags. Eller rättare sagt - lat!

Jag gjorde väl inte så mycket mer än att hålla barnen i olika omgångar och passa dem så Mirren fick lite andrum samt att diska. Men det blev raska promenader till och från dagis och mycket bärande så idag har jag inte gjort någon nytta alls hemma. (Fast jag har förstås haft en begravning.)

Jag tycker att du har varit jätteduktig som har tvättat fönster och storhandlat och skött krukväxter idag. Du kan verkligen unna dig lite ledigt i morgon och inte börja jobba med något annat hushållsarbete!
Varm kram/M

Elisabeth sa...

Min goda, varma och helt fantastiska vän... jag vill bara titta in och ge dig en riktigt stor och varm kram nu så här på morgonen.
Å fortfarande så önskar jag att vi hade bott lite närmare varann... då hade jag överlämnat kramen personligen nu!

Hoppas att de tunga molnen har lättat även över Stockholm... här skiner solen från en rätt så blå himmel, och det ger bärhjälp för ljusare tankar.

En riktigt varm kram till dig, min vän..

Biggan sa...

Oj det var en trevlig blogg! Denna måste jag följa...