onsdag 25 november 2009

En "Förlåt"-bukett till er alla!Så irriterande det är när man har skickat iväg en kommentar och först därefter läser igenom och hittar stavfel/skrivfel. Som "gammal" sekreterare kan man ALDRIG lämna ifrån sig ett arbete med skrivfel i. Och ränderna sitter i, så därför är en bloggkommentar lika viktig för mig som en verklig arbetsinsats.


Jag har ju reuma i mina händer, men fingrarna spelar fortfarande lika lätt på tangenterna..
Synen är nedsatt, men med glasögon ser jag alldeles utmärkt.
Så jag kan varken skylla på fingrar eller syn, varför blir det då så många skrivfel i mina kommentarer? Jag skriver för fort och läser igenom för fort - slarvigt.


Här och nu vill jag verkligen be om ursäkt för att ni måste lägga pussel med bokstäverna för att få ihop ett verkligt ord. Jag ska försöka att bättra mig, men troligen kommer saken att hända igen. Förlåt, förlåt på förhand ......


8 kommentarer:

Lisas torp sa...

Men kära, rara du, inte behöver du be om ursäkt!!! Sånt händer ju alla, och jag känner verkligen igen mej! Jag är också noggrann och har också en gång varit sekreterare och skriver lika snabbt som jag tänker - ibland lite för snabbt - tangenterna är ju så lätta på datorn! Tänk vilken skillnad du när vi skrev på maskin! Den modernaste maskinen var väl IBM:s, med KULA!!! Det ni!!! Det var grejer de!!!
Det tog lite tid att vänja sej vid att det inte var riktigt likadant som på maskinen!

Jag märker också att jag vänder på ord ibland när det går för snabbt!

Tråkigt med din reuma, men härligt ändå att att du kan hålla igång skrivandet och att det verkar fungera bra!
En ljuvlig bukett du bjuder på, den tackar man för.
Ha nu en härlig dag!
Kramar
Lisa

Erika sa...

Alla får vi nog med ett och annat stavfel som ofta beror på att det gick för snabbt på tangentbordet. Något jag lagt märke till är kvällsbelysning vid datorn, det jag då sitter och skriver skulle kunna bli en riktigt katastrof, om jag skickade iväg sådant utan att läsa igenom det. I bland är det som om ögonen varken ser eller hör höll på att skriva, och gjorde också, oavsett hur många gånger man läser igenom så när det väl är skickat så nog sjutton finns det något fel i texten. :)

Jag är själv väldigt noga med allt jag skriver,oavsett på min blogg eller vid kommentarer. Det ser betydligt trevligare ut med något välskrivet, eller något som endast är slarvigt ihop satt.

Jag har aldrig haft några som helst problem med det du har skrivit, fullt förståeligt från första till sista ordet.

Jag har också ett rättstavningsprogram installerat inte för att jag har svårigheter att stava, utan mest som en koll som direkt visa med ett rött understreck där jag missat en bokstav eller slängt om ordet fel. Helt suveränt bra. Det är inte på alla sidor det fungera, men generellt.

Har brynt grytbitar som nu puttrar på spisen, när det återstår ca en halvtimme av koktiden häller jag i grädde vilket blir en god touch på köttgrytan.

Har nu en fortsatt bra Onsdag vännen.

Kram

Helena sa...

Äch några stavfel gör väl inget det viktigaste är väl att du skriver.=)
Jag gör i ordnig i fönstren nu till 1 a advent och sen plockar jag fram tomtar och annat eftersom.
Granen klär vi ett par dagar före julafton.
Jag vill hinna njuta av pyntet så därför plockar jag fram det tidigt och sen brukar det åka ner i kartonger igen efter trettondagen.
Var rädd om dina händer nu när du städar och pyntar.
Kram min vän!

Ingrid sa...

Men snälla Eleonora, inte behöver du be om ursäkt för några felslag på tangenterna, det händer ju alla!

Det är lite knepigt att läsa det man skriver i de här små rutorna ibland. Ja, den här är ju inte så liten, men det finns ju mindre. Och när man läser igenom det man skrivit ser man ju det man vill se, en perfekt skriven och rätt stavad kommentar.

Jag lägger så gärna pussel om nu någon bokstav skulle hamna på fel plats eller saknas.

Hoppas nu det här blev rätt:)
Kram Ingrid

Anonym sa...

Haha då gör du precis likadant som jag gör. Jag skriver fel lite titt som tätt pga att jag skriver för fort. Det är som om tankarna springer före fingrarna eller något liknande. Jag tar i alla fall inte illa upp och jag hoppas du har överseende med mina felskrivningar. Kram

Elisabeth sa...

Min vän... du behöver aldrig aldrig någonsin be om ursäkt för ett stavfel här eller där. Vi gör det allihopa... å hela tiden. Visa mig den bloggskrivare, eller skribent, som inte trollat fram stavfel ibland...
Sen kan jag ju mycket väl förstå din frustration. I din tidigare profession så har rättstavning varit en förutsättning för ett väl utfört jobb... och sådan kunskaper sitter i, och sådana kunskaper tar man ju med sig hem.

Vram karm...Älisabäth

Londongirl sa...

Men kära vän inte behöver du be om ursäkt för sånt!
Det händer nog oss alla att det blir fel. Jag märker att jag skriver för fort...precis som någon skrev här ovan också och ibland kommer till och med någon bokstav före/efter den som ska komma i ordet....fattar inte hur det slinter men det GÖR det!! :-)

Sånt här kan jag också reta mig på som sjutton när jag själv gör det. De flesta som läser hos mig vet att jag är lärare och då är det extra retfullt när det blir fel. ;-)
Men det hjälper inte att man har högsta betyg i svenska och har formulerat sig i text och så i massor av år...när man skriver i bloggvärlden går det fort och det slinter så är det bara!!
Men jag tycker inte att det gör något.
Viktigare är att orden faktiskt blir skrivna eller hur?
Jag älskar när jag får mina kommentarer av mina läsare.

Massor av kramar från

Lisbeth

Helena sa...

Losec brukar fungera bra.
Anders har ätit Nexium i många år och de fungerar bra tycker han.
Jag håller mig dock till det jag känner till.
Blir jag inte bättre får de väl byta ut blodtryckstabletten mot en annan.
Den är det enda jag kan tänka mig kan ha skapat magproblemen.
A är bättre ....han hostar fortfarande men har ingen feber längra så vi ska ha en lugn och mysig helg.
Önskar dig en underbar adventshelg min vän!
Kram