lördag 9 maj 2009

JAG SKULLE BARA



.......skicka ett roligt kort till en bloggvän, då hela skärmen började blinka.!!!!!!!!!!



Du har vunnit $ 3000 stod det - äsch va larvigt tänkte jag - inte ringer jag och svarar. Men så var det angivet ett Norrköpings nr och, ja, jag testar väl i alla fall ..... så jag ringde och hamnade i Florida.! Tursamt nog kan jag kommunicera på engelska och det här samtalet varade nästan en timme!



Matthew, som jag talade med, var mycket trevlig och sympatisk (vad annat var att vänta) Jag hade vunnit uppehälle i Orlando och Daytona, en kryssning till Bahamas, vistelse i Malaga och mycket mycket annat. Allt detta för 4 personer!!! Det här var ju inte klokt! Jag tappade nästan andan flera gånger!


KLART JAG VAR MISSTÄNKSAM! Jag hade ju inget gjort - inget åstadkommit - inte varit med i en frågetävling - eller någe´ annat!!




MEN




något skulle det kosta i alla fall - paketet kostade ca $ 4000 och jag hade ju vunnit $ 3000, så $ 1000 (ca 7000 kr) skulle det "kosta" mig + passavgift + hamnavgifter + flyg T/R, vilket jag fått att totalt bli ca 32000 kr. Resedagar ca 18 för 4 pers - som hittat egentligen.



SÅ GJORDE JAG NÅGOT DUMT



lämnade ut mitt VISA-kort nr!!! Jag som arbetat på advokatbyrå i över 20 år och som absolut inte är blåögd (fast jag har blå ögon) eller lättrogen, som oftast misstänker att "här finns en hund begraven".... men även den bäste kan fela! Dock - jag har inte tackat ja till erbjudandet!



Nu har jag spärrat mitt kort och får begära ett nytt. För min själsro´s skull.

På måndag ringer Matthew igen och då får jag avblåsa allt.

Jag har inte kollat upp på något håll om det amerikanska holiday-företaget. Jag drar ändå tillbaka det erbjudande jag fick. Det måste ju vara något sjukt med det hela!

Ville låte er veta detta, ifall något liknande skulle hända er.


DET GÄLLER ATT VARA PÅ SIN VAKT - JÄMT.
(Längst inne i mig sitter någon på "lur" och säger "Men tänk om det var på riktigt"???)


10 kommentarer:

Bilder från min kamera sa...

Det här som du var med om är inte i närheten av att vara på riktigt. Det luktar lurendrejeri lång väg så mycket det bara är möjligt. Det som detta går ut på är med all sannolikhet att lura människor att uppge sina kontonummer osv. Finns snart ingenting utan man måste vara på sin vakt gärna på helspänn och inte slappnar av en sek. Sätten att lura godtrogna människor, finns det snart inga gränser på.

Bra att du spärrat ditt Visakort. Varningarna till oss människor för att överhuvud taget ringa okända nummer är otaliga.

Det som jag tycker är riktigt mysko i det hela är att din skärm började blinka. Hur kunde allt det komma så bara rakt av när du satt och skulle skicka ett kort till en bloggvän. Man kan undra om det är en dold "Gubben i lådan" som sitter där osynlig.

Än en gång, nappa aldrig på sådant om det skulle dyka upp mer sådan smörja.Det finns nämligen inget seriöst över sådant!

Kram kära vännen!

Bilder från min kamera sa...

Tack snälla för dina kommentarer.
Ofta försöker jag lägga undan lite pengar varje månad till lite saker jag så gärna vill kunna köpa mig. En sådan dyr parfym kan jag inte minnas jag ägde sist. Förmodligen i mycket unga år, då pengarna rann in i plånboken. Allt förr var så mycket billigare, men naturligtvis var lönerna därefter också. Ändå var livet förr lite mer problemfritt, det liksom flöt på så bra det bara kunde. Idag är allt till mångt och mycket motsatsen mot förr.

Åren rinner fort iväg vilket är märkbart för varje dag som passera. Som jag skrev i mitt inlägg det är här och nu livet är. Inte vet jag hur jag är om tio år eller 20 om jag ännu dra luft vilket jag hoppas på. Tror att jag blir som min pappa(släktas)på honom) som i veckan fyllde 91. Inte en gnutta dement där inte, alert och glad över livet. I morgon åker jag hem då vi skall fira honom.

Solen har lyst hela dagen och förhoppningsvis i morgon också. Hörde att i mitten av nästa vecka så skall det dra in regn igen.

Hoppas vädret är fint när jag snart åker till Värmland,till sonen-sonhustrun och mina barnbarn.


Kram och Vinkelevink!

Musikanta sa...

MM har lärt mig att man inte får någonting gratis här i livet...Därför tar jag bort alla meddelanden direkt som jag får där jag blir upplyst om att jag vunnit pengar eller något annat. Jag tittar inte ens efter vad det är.

Det allra senaste är att någonting som ser ut som om det skulle kunna vara från Telia skriver och påstår att man ska få någonting om man bara uppger sitt namn, adress etc. och kontonummer. Bort direkt!!!

Av någon anledning har jag också börjat få mail med erbjudanden om Viagra för damer etc. haha! Kanske tycker de att jag, i min höga ålder, skulle behöva lite sånt!
Kramar/M

Helena sa...

Bra att du spärrade kortet.
Det händer lite då och då att det kommer upp sånt där......jag tar alltid bort det direkt.
Jag tror som Erika att det är rent lurendrejeri.
Hoppas inte att de hann komma över några pengar nu.
Önskar dig en mysig söndag vännen min!
Kram

Ingrid sa...

Hejsan Eleonora!

Vilken tur att du tänkte till en gång extra och spärrade ditt Visa-kort, för det är luktar riktigt illa!

Jag får ibland mail från Italien där man påstår att jag vunnit stora pengar, bara jag lämnar mina kontouppgifter, så sätts pengarna in. Nej, de där mailen åker direkt i spammappen.

Tack för dina rara kommentarer hos mig. Nu ska jag börja packa lite smått för imorgon far vi iväg.

Många varma kramar till dig! /Ingrid

Anonym sa...

Det här kunde ha slutat illa...
Vilken himla tur att du spärrade ditt kort! Ditt konto skulle säkert ha länsats annars.
Huvaligen

Det gäller att vara på sin vakt, men ibland gör man obetänksamma saker, även om man är erfaren och inte blåögd.

Ha en bra söndag!

Bilder från min kamera sa...

Då var det söndag och solen försöker tar sig igenom lite tunna moln. Hoppas den orka lysa upp denna dag i allafall en del. Ska hem idag och fira pappa, och där hemma skall solen alltid lysa.

Riktigt ännu är jag inte i restagen. Åker bil ditupp, så dagen är inte spika så exakt ännu. Om allt blir som det är tänkt blir det om ca sju dagar.

Märks på trafiken att det är söndag. För en gång skull är det ganska tyst utanför mina fönster. Men när måndag morgon randas på himlen sätter det igång igen så pass att man kan bli ledsen på båda ögonen av allt som låter. :)

Kramkram och en bra dag i solens tecken hoppas vi på.

Amber sa...

Nä du! Inte är det på riktigt inte! Tur att du spärrade kortet! Pust - kunde blitt dyrt som attan det där. Telefonsamtalet blir väl inte heller gratis, även om det var trevligt.

Elisabeth sa...

Jag höll andan tills jag kom till raden "nu har jag spärrat mitt kort". Fy så hemskt, men så bra att du berättar... för det är nog många många som i rena farten kan tacka ja när de möter dessa snackkunniga lurendrejare! Det är viktigt att vi hjälper att tipsa och varna varandra!

Varm kram... alltid!

BiRDiE sa...

Oj, ja... :/
Bra att du spärrat kontot - och håll hårt på det där med att inte tacka ja. Även om det "bara" rör sig om 1000 dollar NU, så gör de mindre roliga saker med ditt konto SEN - och någon resa skulle du med all sannolikhet aldrig sett till.

USCH vad jag mår dåligt av sånt här?!

Stor varm kram!