söndag 18 oktober 2009

VID HAVET

Med över en timmes försening, tog tågresan extra lång tid. Väl framme hade min käre svåger dukat upp en bamsehummer !! och gott vin därtill. MUMS!

Torsdagen bjöd på strålande sol och värme. En lång promenad på morgonen - där jag nästan gick vilse i skogen - var underbar med alla dofter som skogen nu har att bjuda på.

Började med att gå ner till havet - det lockar alltid en Vattuman mest.

Här slutar bilvägen med tre stenbumlingar och börjar stigen ner mot havet.

Stranden var öde så när som på en kvinna som motionerade sig själv och sin hund. Vita gäss slog in mot strandkanten och det såg inte alls inbjudande ut till bad. Men så vackert...så vackert ....Den här nylagda träbron leder ner till stranden - den som vi trampar varje dag om sommaren.

På hemvägen passerade jag givetvis "vårt" hus som vi hyr om sommaren. Men det såg kalt och kallt ut - inga blommor kvar och väl igenbommat! MEN det kommer en ny sommar så ....


Fredagen började med snöregn - och det blev innedag hela dagen. Tvättmaskinen kom igång och så även lagning (av kläder), städning och rengöring. Så åkte vi och handlade på MAXI bl.a. en ny stekpanna. Till middag blev det kycklingfilé med potatisgratäng. Maxi i Halmstad gillar jag till max! Dom har precis ALLTING. Och stort urval på matsidan.
Lördag hemresa igen och kl 19 klev jag in genom min ytterdörr - faktiskt något trött av allt resande. Nu ska jag försöka komma igång att hälsa på hos mina bloggvänner.
15 kommentarer:

Lisas torp sa...

Vilken härlig vistelse du verkar ha haft! Inte mycket går upp mot att få vandra vid havet - oavsett årstid! Vilken lugn denna tid när det inte är säsong! Underbara bilder du visar! Oj, man får en sån frihetskänsla!

Ja, visst är det så - hur trevligt man än har haft, så är det alltid så skönt att komma hem!
Ha en fortsatt skön söndag nu!
Kramar
Lisa

Erika sa...

Välkommen hem kära vän!

Låter ännu en gång som din lilla tripp varit berikande och bra. Havet så visserligen kallt ut, men med rätta kläder är allt genomförbart så och promenader. Maten du intagit låter riktigt gott, förstår att dina dagar där har varit både ombytliga och fina. Nytta ser jag också du uträttat, och jag är övertygad om att du är den där hjälpsamma goda personen som gärna hjälper till där det behövs.


Kram och har det nu skönt denna Söndag kära Eleonora!

Helena sa...

Vad härligt du har haft det.
Miljöombyte och god mat.
Gulligt av dig att hjälpa till med städning och tvätt.
Ha en skön kväll nu min vän!
Kram

Helena sa...

Men jag är väl väst jag.
Glömde ju att önska dig välkommen hem!=)
Kram igen

Elisabeth sa...

Välkommen hem, min vän.
Å jag tänker, som så många gånger förr, att du är en fantastiskt omtänksam människa... som åker ner till din svåger och finns där för honom. En stor stor ros i tanken till dig...

Varm kram..

Ps. Sen vet jag ju att det inte bara är svågern som är föremål för din omtänksamhet och generositet... tack min vän, för att du finns!

Ingrid sa...

Vilka fina dagar du verkar ha haft, även om jag misstänker att det varit mycket jobb, så hann du med att gå längs den vackra stranden.

Och jag kan tänka mig att det är lite skönt att vara hemma igen nu.

Kram Ingrid

Inkan sa...

Höst vid havet kan nästan vara lika underbart som vår vid havet.
Nu längtar jag ned till min västkustsyster efter att ha läst om ditt besök vid det stora blå.
Härligt!

Pärlan sa...

Så härligt du har haft det, skönt att komma hemifrån lite ibland.

Önskar dig en skön vecka
Kram

Helena sa...

Du är väl för underbar med all din omsorg....både om mig och alla andra i din omgivning.
Tack för att du finns vännen....dina kommentarer gör mig alltid så glad.=)
Ha en skön tisdag!
Kram

msA sa...

Så IDYLLISKT... och hummer var länge sen jag åt..! Nyårsafton 2008/09 ;)

Kram!

Bloggblad sa...

Jag har varit dålig på att surfa runt bland bloggarna, men du vet ju varför... :)

Visst blir man fort sommarnostalgisk? Ändå tycker jag inte det är länge sen... för en månad sen badade jag i havet. Och nu är det mörkt och grått. Fast jag gillar ju det - när hösten väl kommit, värst är det i augusti när sommaren snart ska ta slut.
Nu njuter jag av det kravlösa... ingen smuts syns på fönstren...

Erika sa...

Morrn morrn vännen!

Idag vaknade jag till tjock dimma, och solen syntes inte alls till. Men efterhand så lättade dimman och solen är nu framme och skiner för fullt. En sån där dag som hösten alltid uppvisar vid denna tiden. Det där speciella trolska som jag tycker så mycket om. Nästan så man förväntar sig älvor komma genom dimman.

Då var i mitten på veckan redan. Nu till helgen ska klockan vridas tillbaka till vintertid. Tycker vi gör inget annat är drar i det där visarna. Fort går också dagarna i denna månader, redan så långt kommen som den 21 idag.

Satt för några dagar sedan och kollade igenom utbudet till "Fars dag". Fick känslan av att det ofta fokuseras mer på yngre fäder när det gäller denna dag. Där jag tittade fanns det absolut inget som skulle passa att köpa till min pappa på "Fars dag". Jag vet ändå vad jag skall köpa till honom.

Snart går det också till gravsmyckningsdagen. Så fint det är på kyrkogårdarna vid den tiden då alla ljus brinner i sina lyktor.

I går var jag i väg och bl.a. storhandlade så nu är skåpen fyllda igen. Alltid lika tråkigt vad man skall inhandla för middagsmat, man har till slut ingen fantasi alls.

Kram vännen och en fin dag önskar jag dig.

Carolina sa...

Tack snälla Eleonora för din kommentar. Det behövde jag höra nu.
Kram

Helena sa...

Tack vännen för din omtanke.
Som det känns nu så är jag så där grinfärdigt trött men jag ska vila så kanske jag kommer iväg ändå.
Ha en skön lördag vännen!
Kram

Musikanta sa...

Javisst är det vackert i Tylösand. Var där ganska ofta i mitt tidigare liv eftersom min dåvarande svärmor och svärmoster bodde i Halmstad. Fast numera tycker jag nog att Öland är ett strå vassare ;-)...
Varm kram/M