onsdag 30 november 2011

Idag tog jag mig in till stora Åhléns för att börja söka julklappar. Gillar detta stora varuhus, som har nästan allting man söker och flera bra fynd gjorde jag också. Så nu är inköpen på gång och det känns skönt att ha fått ihop  några paket.

Resan till Dalarna fick ställas in pga sjukdom hos familjen. Men den blir nog av i nästa vecka och eftersom resväskan står klarpackad är det bara att greppa tag i den och sticka iväg när det passar.

Dagarna jag fick hemma ägnade jag bla åt att göra Lemon Curd och att smälta årets gamla ljusstumpar till nya ljus (i mjölktetror).

Julstädning gör jag bara på ytan och pyntar med ljus och blommor så mycket jag kan. När granen slängts ut - då blir det rejäl städning av hela hemmet.

Faktiskt så saknar jag det vita på marken, som lyser upp de annars så mörka dagarna. Jag hoppas det ramlar ner lagom till Lucia eller till Jul - om inte så för stämningens skull.

Vi tänder ljus och lyser upp mörkret. Sköt om er och kram

11 kommentarer:

Ingrid sa...

Du är klok du Eleonora som väntar med städningen till efter jul. Själv gör jag inte så mycket i år, för vi är ju så pass nyinflyttade,så det finns inget större behov av grundlig rengöring. Det får bli till våren!

Hoppas att du snart kommer iväg på din resa!
Varm kram, Ingrid

Musikanta sa...

Här blir det inte så mycket städat - vi är ensamma på julafton och stökar inte till särskilt mycket. Det är bara mina noter som ligger överallt som jag får plocka bort.

På juldagen åker vi väl upp till Stockholm om jag inte får någon spelning då. Jag har midnattsmässa på julafton, så därför kan vi inte vara i Mälarhöjden då. Jag har inte haft gran på många år, så det blir heller inga barr :-)!

Kramar från Ingrid i Mogata som bakar lussebullar. Det var två år sen sist så jag hoppas att de blir bra. Försöker att inte ta för mycket mjöl...

lisashus sa...

Så skönt att du hittade några lämpliga klappar! Ja, på Åhléns finns ju det mesta på ett ställe.
Lemon Curd låter ju suveränt gott! Så duktig du är!
Hoppas att du får resa nästa vecka då!
Här gnetar jag på för fullt och det går framåt! Så skönt att all veden är under tak och sängen äntligen på plats!
Ha det gott!
Kram
Lisa

Dubbelörn sa...

Jag gör som du, tar det mer rejält efter alla helger o då åker även julen in i kattvinden *skrattar*.

Men jag skålar varje dag åt den gröna sköna vintern! ;)

Det blir inte mycket julklappsinköp i år. Vi firar tillsammans vi tre i familjen o sonen är "stor". Men några paket ska det väl ligga under granen ;).

Varma kramar

Laila sa...

Det är skönt att kunna gå i ett och samma varuhus som ändå har allt. Jag trivs också på Åhlens City.

Här har vi inte fått upp så mycket ännu. Jag har inte fått den minsta julinspiration. Jag saknar snön ju...

Ska försöka baka lite med lillskiten i helgen så kanske dofterna gör att man kommer igång. :-)

Solstrimmor sa...

Tänk, igår köpte jag min sista julklapp... klar så tidigt har jag väl aldrig varit! Bara lite raggsocksstickning kvar som äldsta barnbarnet önskat av mormor i julklapp! Håller med om att Åhlens har mycket bra saker, bl a snygga tyger.

Jag får önska dig en trevlig resa! Nu har du ju allt roligt kvar! Du kan besöka julmarknaden vid Gruvan som är denna helg, den brukar vara trevlig. Hoppas besöket blir riktigt trevligt och att de inte har några bacillusker kvar som hoppar över till dej!

Kram Eva-Mari

Erika sa...

Handla julklappar gör jag bara i väldigt liten mängd, då till de små. Små barn blir lika glada för ca fem julklappar, i stället för ett helt berg av paket, det är bara vansinne. Mina blir glada för det lilla de får. Det bästa av allt när jag ger till mina barnbarn det är ögonen som tindrar men framför allt...de säger alltid tack så mycket, det är värt hur mycket som helst. Många barn tyvärr sliter bara till sig paketet och går iväg, sådant har jag sett otaliga gånger gällande andra barn. Att säga tack började jag tidigt lära mina barn.

Snart ska jag ut och ner till apoteket och hämta den medicin som inte fanns hemma i måndags. Sedan väntar jag på hjälp från S-bostäder då jag felanmält några saker, hoppas verkligen de kommer innan helgen, men har jag otur som jag haft innan när något gått sönder strax innan helg, så får jag vänta. Men då kommer jag att säga ifrån ordentligt.

Nu vill jag har snö så det lyser upp lite för detta vädret är så deprimerande till det som hänt. Vet hur du reagerar på snö men jag önskar bara lite inte mer.

Nu ska jag göra mig i ordning så jag kommer ut någon gång. För övrigt mår jag så där, tungsinnet är inte lika tungt men det finns där t.o.f, men det lägger sig säkert med tiden. Det är inte som att stänga en dörr så är allt bra igen.



Kram kära Eleonora och har en fin helg.

Hannele på Hisingen sa...

Julstädning kan vänta till midsommar..

Eleonora sa...

Ingrid:
Resan blev uppskjuten och avresedag är nu bestämt till 9 december.

Musikanta:
Fint med flera spelningar i kyrkan.
Det är ju där den fina stämningen är.

Hoppas lussebullarna blev bra.

Lisashus:
Det där med att både säng och ved finns på plats låter gott!

Eleonora sa...

Dubbelörn:
Hur man än bestämmer om att dra in på julklapparna varje år, så nog finns det paket under granen i alla fall och det är väl helt OK. De flesta av oss ger ju också en peng till någon organisation.

Laila:
Tycker som du om Åhléns för att det är lätt för mig att komma dit och för att där finns det mesta men det är klart att jag även strosar i andra butiker.

Vårt röda hus:
Sorgligt nog blev det inte Gruvan! Pga framflyttning av besöket. MEN istället kan jag få vara med om lilla Guldlocks dansuppvisning på lördagen den 10 dec. Det ska bli extra roligt.

Eleonora sa...

Erika:
Min kära vän - tänker på dig och förstår att dagarna är tunga. Men till julen har du små rara barn i tankarna och kanske omkring dig så då kanske tankarna lättar.

Tack för din långa kommentar. Hoppas du får en fin 2:a Advent!

Hannele från Hisingen:
Så roligt att höra ifrån dig igen. Allt gott inför julen. Kram