söndag 4 december 2011

ANDRA ADVENT


Söndag den 2 Advent och solen strålar från en klarblå himmel och marken är fortfarande utan snö!
Ën ljuvlig dag och promenad ska det bli.

Igår var 18-åriga barnbarnet och jag på Gamla Stans JULMARKNAD. Jisses, så mycket folk det var i farten. Vi (kan inte skriva strosade) trängdes fram bland stånden och faktiskt lockade inte ens glöggen till att pressa fram plånboken i den trängseln. En kort inblick fick vi i alla fall vad stånden hade att erbjuda. Men som sagt, köplusten försvann på grund av all trängsel.

Vi gick till mysiga Tea House och  beställde Afternoon Tea med scones, engelska sandvikare och annat godis. Även där var i det närmaste fullsatt - jag tror vi fick det sista lediga bordet. När vi kom ut igen hade det börjat regna och då blev läget ett annat - vi längtade hem och skyndade oss till T-bana för att sedan ta tåget hem till Saltsjöbaden. En mysig träff hade vi och fick umgås en stund - MEN UNDERBART ÄR JU KORT.

Nu ska jag försöka lura med henne till Etnografiska Museet och se den speciella utställningen om Afghanistans kulturskatter, som räddats så mirakulöst mitt under krig och elände. Denna utställning pågår till den 25 mars.

Resan till Dalarna blev ju uppskjuten men nu på fredag bär det iväg i alla fall. På lördag är det dansuppvisning i Guldlocks grupp och det ska bli roligt att få se henne igen. Det är nu 3 år sedan jag såg den första uppvisningen, så jag förväntar mig stora framsteg och fin utveckling av det bedårande lilla barnbarnet.

Framgång och utvecking vad gäller mina datorer hoppas jag ju också på.

EN  UNDERBAR  OCH  FIN  ANDRA  ADVENT  ÖNSKAR  JAG  ER ALLA 

11 kommentarer:

lisashus sa...

Strålande sol här också, även om himlen inte längre är klarblå!

Jag kan väl säja att jag har rena kontrasten jämfört med dej! Här är rena lugnet och friden - så skönt! Men jag kommer ju ihåg trängseln i Stockholm speciellt på julmarknad och liknande!

Så jättemysigt med en heldag med barnbarnet! Jag förstår att ni hade trevligt! Det låter spännande med Etnografiska sen...!

Skönt att resan äntligen blir av till Dalarna och lilla Guldlock!
Ha en fortsatt skön 2:a advent!
Kram
Lisa

Ingrid sa...

Jag har aldrig varit på julmarknaden i Gamla stan, men skulle gärna vilja vara med där någon gång. Fast när det är så där mycket folk blir det jobbigt, särskilt för mig som är kort i rocken och försvinner nere bland att alla storvuxna människor.

Hoppas nu att det inte kommer några hinder ivägen för resan till Dalarna!

Varm kram, Ingrid

Gunilla sa...

Alltid lika skönt att få bege sig hemåt när man besökt storstaden tycker jag.

Tankevågor sa...

Mysigt att få tid med barnbarnet så där.
Att gå på Stortorgets julmarknad är nästan helt hopplöst på helgerna. Vi har kommit på att det bästa är att komma framåt kvällen en vardag. Då är det mindre med folk.

Andra advent blev mycket speciellt för mig i år eftersom vårt andra barnbarn anlände 10 dagar för tidigt. :-)

KRAM!

Lisbeth

Erika sa...

Idag när jag vaknade föll den första snön, sedan tilltog det allteftersom, med alltmer stora flingor. Nu är det alltså en del snö och det gröna som fanns i går ligger gömt under detta snötäcke.

Nu gäller det att gå försiktigt för under snö ligger ofta en och annan isfläck det märkte jag när jag var ute på förmiddagen.

Meningen var att jag skulle ner och mata änderna, men jag hade lite för mycket annat som skulle uträttas så det får bli i morgon i stället.

När jag gick förbi dessa änder i går så rusade de efter mig, så jag hann knappt vända mig om och fota dem innan det var i fatt mig igen. Jag förstod att det var hungriga så därför ska jag ner i morgon. Har en hel limpa med bröd de ska få. Tycker så synd om alla djur vintertid som inte hitta någon mat alls. Alla blir vi hungriga oavsett djur människor.


Här håller dom på och ordnar till fjärrvärmen vilket är i slutskedet, värmen stängdes av klockan sju på morgonen och sätts inte på förrän vid sextiden i kväll. Varmvattnet är också borta men det är ingen fara. Värre är det med värmen, men jag har en värmefläkt som jag har satt igång, utan den hade det varit ordentligt kallt.

Hoppas allt är bra med dig och att du inte far allt för illa när snön dalar ner hos dig när det nu blir.


Kram kära Eleonora och har det riktigt bra.

Suss sa...

Så roligt att gå på julmarknad i Gamla Stan, det var längesedan jag var där så här års.
Afternoon Tea kändes också som jag skulle vilja ha igen, jag blev riktigt sugen, men det beror mest på att jag är hungrig nu när jag sitter och läser bloggar.
Hoppas du haft en fin tredje advent också, nu har jag i alla fall läst ikapp. Kram!

Musikanta sa...

Jag förstår nu vad MM:s kusin, som bor i Gamla Stan menar, när han pratar om "busliv", även om det kanske inte var det just då du var där.

I morgon åker jag iväg på två dagar till Mälarhöjden för att övervara Luciafirandet på pojkarnas förskola, för att hälsa på äldsta dottern och för att vara barnvakt när Mirren och pojkarna ska julklippas.

Åker upp måndag em. och hem onsdag kväll, eftersom jag (olyckligtvis) lovat min vän Maj-Gret att ackompanjera hennes kör på ett stort äldreboende på torsdag. Man kanske får en stjärna i himmelen i alla fall...

När jag skriver det här är du väl antagligen i Dalarna och mår gott.
Kramar från vännen Ingrid.

Syssis små funderingar sa...

Julmarknad i Gamla stan låter härligt. Länge sen jag bodde i Stockholm, men minnena finns ju kvar:)

Helena sa...

Trist när det är så mycket folk.
Jag har också svårt att handla när det är trängsel.
Mysigt att få rå om banbarnet en stund i alla fall.=)
Hoppas helgen i dalarna blev allt du önskade och lite till och att resan gick bra.
Kram min vän!

Solstrimmor sa...

Vill önska dej en fin luciadag!

Kramar Eva-Mari

Dubbelörn sa...

Jag har undvikit storstan i år. Hade kunnat bo på hotell nu på torsd, men jag grejar inte folkmassorna o hysterin. Att bo på landet förändrar en ;). Njuter av julstämningen här hemma istället.

Nu är lyckan total när sonen äntligen kommit hem fr Lund. T o m han uppskattar lugnet här hemma :D.

Varm kram till dig vännen