onsdag 7 september 2011

Jag är så tacksam för att jag fått en "nygammal" dator av svärsonen, så att jag har någonting att skriva på och med.

Sonen som har it-företag var på genomresa igår och bodde självklart över natt hos lilla mamma. Jag fick då hans hjälp att lägga in och fylla på det mest elementära som jag saknat i datan. Nu har jag även en e-post som fungerar - kerstin.bridgeman@hotmail.se!!! Hälsa gärna på mig där i ett kort test.

Tangentbordet är mycket komprimerat och fingrarna halkar lätt in på fel tangenter (som jag i hastigheten inte märker) Därför ser jag att mina kommentarer innehåller fler skrivfel än vanligt. F´låt. Än så länge testar jag mig fram på olika saker - att våga är att vinna - inbillar jag mig.

Nu är det snart dags för läkarbesök hos reumatikern och idag ska jag gå förbi husläkaren och lämna blod på laboratoriet, så att doktorn kan se hur jag mår. Det regnar ute och är mörkt men ut måste jag i alla fall ta mig för detta ärende. Samtidigt blir det en promenad och en nypa frisk luft.

Hösten är här - på riktigt!

2 kommentarer:

Erika sa...

Godmorgon kära Eleonora.

Ja, jag säger godmorgon vid denna tid. Natten som gick var ordentligt sömnlös men jag har vant mig vid sådant nu. Somnar jag framåt morgonen blir det också att halva dagen försvinner, för så känns det när jag vaknar vid tiotiden någonstans måste jag tar igen den förlorade sömnen. Idag gör det inget att jag vaknade sent ute öser regnet ner. Hade solen lyst vore det synd att sova på en sådan morgon-dag.

Sonen i Värmland ringde för en stund sedan, där öser det likadant och har gjort under en tid. Hoppas inte hösten regnar bort. Som vi sa han och jag det brukar vara fina dagar i Sept.

Vad bra att du fått din dator så den fungerar, det är A-O. Så fort det börjar strula sitter man där som ett litet ufo och vet inte i vilken ände man skall börja leta efter fel. Skönt att du fick den hjälp du fick av sonen.

Tack så mycket för din gulliga kommentar. Ja där satt vi en solig dag, och hela livet framför oss.
Kortet togs 1958. Mamma skrev alltid i albumen vilket årtal alla bilder togs. På tal om lilla mamma, nu när jag var hemma hittade jag en liten anteckningsbok från 1942. Då var mamma 16 år och i den har hon dag för dag skrivit ner lite vardagshändelser för hela det året. Du kan tänka dig vilken andakt det är att sitta och läsa vad min mamma gjorde i det vardagliga livet endast 16 år gammal. En guldklimp, den lila boken. Själv har jag en bok jag skrivit i nästan varje dag sedan 2007 också vardagshändelser och lite annat. Tänker som så, en dag sitter någon annan och läser om mitt liv och vad jag gjorde.

Hoppas det går bra med läkarbesöket du skall göra. Jag skall i väg nästa vecka för provtagning och veckan därpå läkarbesök. Uppföljning av nedtrappning. Ett evigt spring både hit och dit men nödvändigt naturligtvis.

Kram kära Eleonora och har en riktigt bra dag trots regnet.

Musikanta sa...

O, jag får dåligt samvete när du skriver om balkongen. Vi måste också ta in våra trädgårdsmöbler. Tyvärr innebär det också att karmarna ska oljas och att garaget ska städas innan vi kan få in möblerna. Dessutom ska alla stora krukor in där också...
Men det brukar gå rätt fort när man väl sätter igång. Jag är ju inte ensam heller om jobbet, som väl är.
Varm kram från Ingrid som just vinkat adjö till de tre små barnbarnen och deras föräldrar.