måndag 7 december 2009

RESAN TILL DALARNA ...

.... blev som vanligt mycket lyckad. Lilla Guldlock (barnbarnet) mötte farmor vid bussen och det blev stort pusskalas vid stationen.

Den äldre delen av Falun är mycket charmig med varsamt renoverade och tillbyggda fastigheter från 1700-talet. (Klicka för större bild)

Festmiddag blev det med färsk krabba, rostat bröd och gott vitt vin.

På lördagen var det säsongavslutning för alla dansgrupper i åldrarna 3 till 50 år!! Min lilla Guldlock var givetvis med och snurrade runt och otalt orädd för att stå på scenen i ett absolut fullsatt Folkets Hus. Den yngsta gruppen barn var bedårande och skötte sig perfekt.
Därefter följde många grupper i olika åldrar och t o m mammor 30-50 år var med på jazzdans. Dom var verkligen jätteduktiga!

Ägarna till dansskolan hade sytt alla dräkter själva och det handlade alltså om dräkter till ca 200 dansare!! Fantastiskt!


Avslutningen - alla dansare på scenen - många fick inte plats.

På söndagen - STOOOR JULMARKNAD vid Falu Gruva. Jag har aldrig sett så många marknadsstånd och inte så mycket människor heller på en Julmarknad. Det fanns allt ifrån hemlagade sillburkar, marmelader, rökt kött, kryddor, diverse korvar, brända mandlar, smide, ljus, tomtar och åter tomtar, halmbockar, vita tovade änglar och ..... mycket, mycket mer.
Två jättesöta flickor i sina fina, gamla daladräkter.


På Museet visade många fina ting, bla denna modell av det gamla gruvhuset.

Vädret var småsnålt och ruggigt. Marken var blöt och lerig. Men alla människor såg glada och nöjda ut. En verklig upplevelse var detta. Jag säger bara det - här har faktiskt Skansen en hel del att lära.
När vi kom hem blev det varm glögg och nybakade lussekatter. Mums! Och middagen var sonhustruns härliga gryta med kyckling och en massa gottiga grönsaker med underbar sås och detta sköljdes ner med härligt rödvin.
Bussresan hem idag gick i regnets tecken hela vägen och visst är det skönt att vara hemma igen. Men vilka underbara dagar jag har haft med mitt yngsta lilla barnbarn!! DET HÄR KOMMER JAG ATT LEVA LÄNGE PÅ!

8 kommentarer:

Lisas torp sa...

Oj, vad du har fått uppleva på så kort tid! Men det är väl så att det lätt blir komprimerat när man inte ses varje dag!
Vilken uppvisning och så fin marknad, god mat och vin!! Åh, så härligt!!!

Önskar dej en skön vecka i hemmets lugna vrå och att du gläds åt fina minnen från Falu-dagarna!
Kramar
Lisa

Musikanta sa...

Visst är det roligt med julmarknader. Framför allt finns det så mycket fint att fotgrafera. Du har verkligen tagit härliga foton...

Det är underbart att träffa sina barnbarn, men ganska skönt att komma hem igen :-)
Kram/M

Ingrid sa...

Så mycket trevligt du varit med om Eleonora. Den där julmarknaden gick inte av för hackor det kan man se på dina fina bilder.

Och så glädje över att få träffa lilla Guldlock!!

Kram Ingrid

Bloggblad sa...

Så trevligt att få vara med på både dans och marknad. Tack för det!

Och STORT tack för församlingsbladet, det är jättekul att se hur andra lägger upp sitt. Och jag inser att våra 12 späckade sidor är betydligt mer jobb med... Det räcker ju med 8 och lite info...

Nu ska jag käka lite innan jag går på körövning.

Helena sa...

Vilken härlig resa du har haft.=)
Mysigt att få umgås med barn och barnbarn.
Kul att du hittat till Facebook.
Ha en fin dag min vän!
Kram

Erika sa...

Tack för din rundvandring från din resa. Alltid så roligt att få se. Bilderna visar på mycket fint, av allt du tog del av. Julmarknader är nog unika var och en i sitt utförande. Kommer ihåg den jag och min dotter gjorde till Danmark för några år sedan. Den var verkligen en stor upplevelser allteftersom det skymde och allt tändes upp, plus allt som fanns att se där.Sagovärld kan man få uppleva i sådant.

Borta bra men hemma bäst heter det.

Önskar dig en fortsatt bra dag vännen.
Kram

msA sa...

*glad*

Ingrid sa...

Hej Eleonora!

Tack för din hälsning, idag får vi njuta av pompa och ståt till långt fram på natten om vi vill.

Själva har vi suttit och tittat på sändningen från Norge, med blandade känslor måste jag säga. Jag kan inte annat än ifrågasätta valet av Obama till fredspristagare. Ännu har han ju bara bevisat att han vill utöka krigsaktiviteterna.

Hoppad du får en fin kväll!
Kram Ingrid