lördag 19 december 2009

OLLE NYMAN - ateljéer och konstnärshem ....

....... har just nu (fram till den 22/12) utställning av konsthantverk. Förra veckan besökte jag lokalen och här några bilder av utvalda alster som visades. (Klicka för större bild)

Anna Sjons Nilsson - tomte och Lucia


Kina Björklund - ljusstakar

Per B Sundberg - figurer



Ann Britt Haglund - klot

Kina Björklund







Ateljéer, museibutik och konstnärshemmet ligger i Saltsjö-Duvnäs i Nacka och är öppet från mitten av maj - september - torsdagar-söndagar. Se vidare under http://www.ollenyman.se/


6 kommentarer:

Lisas torp sa...

Så många härligt kreativa bilder du visar, som ett komplement till alla traditionella julbilder man överöses av såhär års!

TACK för tipset och ha nu en skön helg!
Kramar
Lisa

Ingrid sa...

Så trevligt att du fick fotografera där, det brukar man inte få. Det är vackra ting du visar, synd att man inte kan få uppleva dem i verkligheten.

Jag önskar dig en riktigt skön och fin sista adventssöndag!

Kram Ingrid

Bloggblad sa...

Vackra saker! Ibland får jag lust att byta ut mina gamla prylar mot nya...

Jag blir riktigt hungrig när jag ser all den goda maten ni åt. Hemlagat julbord, det är nåt speciellt.

Erika sa...

Det som visas på dom två sista bilderna föll mig i smaken. Däremot den första bilden är enligt mig riktigt gräsligt fult. Sådant skulle jag aldrig köpa och dekorera mitt hem med. Det som resterande bilder visar, har jag aldrig varit mycket för. Men smaken är delad och det är bra, det finns ändå alltid någon som tycker det är fint.

Nu har jag fått min efterlängtade vinter, så fint det är ute. Idag vaknade jag vid femtiden, steg upp och ordnade kaffe och smörgås. Där i köket satt jag sedan med min lykta tänd och ute föll stora snöflingor helt vindstilla. Inte en enda bild eller tåg störde min stund där vid bordet. Total tystnad ute då snö gör att alla slags ljud nästan försvinner helt. Vilken morgon, kändes som jag hade varit hemma på landet.

Kram vännen

Elisabeth sa...

Ville bara titta in och säga att tack för den fina hälsningen på mailen! Vi hörs mer imorgon, min vän...nu är jag tröttdrogad! (Så eländigt trött, att jag får radera och skriva om hela tiden nu..!)

Varm kram... och hoppas helgen varit snäll emot dig.

Musikanta sa...

Läste kommentarerna och tänkte så olika vi är i alla fall. Jag föll pladask för Lucian och tomten på första bilden och hade gärna haft dem hemma på synbart ställe...
Uppskattar alltid den vilda fantasin!