torsdag 28 augusti 2008

ÄKTA VISINGSÖGURKA - SUPERGOD

TILL 4 KG VÄSTERÅSGURKA
Gör en LAG på
8 kkp socker
1 kkp salt
1,5 kkp vatten
3,5 grader ättiksyra
senapsfrö (gult)
dillkronor
pepparrot
RÖR IHOP LAGEN TILL EN TJOCK GRÖT
Skiva de tvättade gurkorna, ej för tunt
Blanda ned i lagen
Låt stå och safta sig
Lägg på rena burkar
Skivad pepparrot överst = konserveringsmedel
Jag gjorde på 2 kg gurkor
och tog 2 påsar senapsfrö




4 kommentarer:

Bilder från min kamera sa...

Kära Eleonora inte behöver du känna det så för att du inte är inne hos mig och kika oftare. Du skall aldrig känna tvång. Man kikar runt när man känner för det. Jag har full förståelse för det du har. Ischias... där kan man verkligen hålla sig för skratt.

Två gånger under mitt liv har jag haft och då i lite lindrigare art. Det var när jag var gravid dom två första gångerna, och en släng av det efter barnen var födda. Får man det då tio gånger värre är det säkert väldigt plågsamt.

Ju äldre vi blir ju mer skräp får vi.Det brukar liksom följa med av bara farten. :) Men le man bara och försöker göra det bästa av situationen så tragglar man sig säkert igenom det hela.

Dina gurkor blir säkert väldigt goda. Duktig du är som gör sådant.
Söt den burken som står längst fram. När jag ser dina burkar minns jag mormor/mamma och just den sortens burkar. Lilla bruna gummiringen på innan locket förslöt hela burken.

Tack snälla för alla dina berömmande ord om min blogg bilder osv. Roligt med uppskattning som jag verkligen tar till mig och blir så glad över.

Hela din balkong är ju översållad med blommor. Så fint det ser ut.
Du har onekligen gröna fingra.

Det finns en sak bland många du har som jag beundrar oerhört för det är så fint gjort. Det är symaskinen med glasskivan på. Jag tycker den är jättevacker där den står. Jag har haft en sådan Singer en gång, men vid en flytt fick den plötsligt fötter. Men det finns nog att köpa. Får jag tag i en sådan skall jag göra likadant. Den står så fint på din balkong och jag har tittat på den otaliga gånger.

Kram kära Eleonora och hoppas det onda snart går över!

Ingrid sa...

Det receptet lät väldigt gott. Jag gör västeråsgurka och det är något liknande.
Kram

Elisabeth sa...

Å vad skulle jag inte ge för att få äta lite gurka.... jag känner liksom hur det vattnas i munnen på mig!
Men sen jag opererade bort gallan så är gurkätande ett minne blott!

Tänk, äpplen och gurka... något som jag älskar, men som jag inte kan äta idag! Rätt surt tycker jag det är...!

Varm kram... duktiga du!!

Anonym sa...

Gott, gott!
Hoppas du mår bättre?
Grejar du med gurkinläggning så tänker jag mig att din rygg är ok?
Sköt om dig vännen!