onsdag 29 augusti 2007

Liten köksrenovering

Idag är det nästan 2 veckor sen jag väntade på "min" snickare. Han skulle komma och renovera mitt kök yttest modest. Jag hade först uppfattningen att han rest till Italien med sin fästmö och det var ju härligt. Dom hade varit i Leksand och på Dalhalla. Minst lika härligt det. Jag hade börjat tömma köket så att arbetet skulle flyta lättare för honom. Litet tömdes var dag. Förra veckan skulle han komma, ringde återbud, hade glömt något. Likaså i måndags/tisdags skulle han hjälpa till på någon slags mässa MEN idag onsdag skulle han komma. Han kom och konstaterade att mina inköp: spishällen inte passade till ugnen, Diskhon var för kort, och arbetslamporna (typ spotlight) under skåpen var anpassade för vanlig + jordad el (!) och var fel. Således inget hände, utom att han ska ha betalt för "framkörning och 2 tim arbete". Felet är givetvis mitt men jag tycker kanske att jag kunde att fått bättre vägledning på Ikea när inköpet gjordes. Det braiga med Ikea är ju i alla fall att man får lämna tillbaka allt som inte passar. Men det blir alltså ny resa dit och nya ställningstaganden för mig. Huu va jobbigt! Och inte är jag så tekniskt begåvad att jag kan tala om vad jag vill ha! Kanske får jag be min gullige snickare Micke att hjälpa mig. Nu är det kaos i alla fall (om du läser Birdie, så vet du nu att jag vet hur det känns!) efter bara 2 veckor. Jag har i alla fall bestämt mig för att ""nu kopplar jag av det här - gör så gott jag kan - och hoppas på att allt blir klar före jul!!! Håll gärna tummarna för mig att det klaffar hyfsat.

8 kommentarer:

Inkan© sa...

Det är som ett kåseri - om hur man väntar på snickaren och sitt nya kök. Jag hoppas verkligen att du får det klart inom en rimlig framtid.
Men jag tycker nog det är lite slarvigt att hålla på att lova och sedan inte ha tid, utan skjuta upp. Jag hoppas det inte är en ovana han har...

Och en serviceinriktad snickare borde ha skrivit ner de rätta måtten och gett dig.Så du köpte in det som var helt rätt. Så jäkla lätt är det inte att ha koll på allt inom det byggnadstekniska.

Christina sa...

Så typiskt!
Inget kul att vänta, förstår hur du känner det.
Men det blir säkert fint när allt faller på plats, trösta dig med det.
Önskar dig en skön dag i alla fall.
Kram vännen

Eleonora sa...

Inkan:
Snickarn och jag har blivit kompisar. Han har hjälpt mig till och från under 5 års tid nu. Så han är alltid förlåten, bara det att jag tömde köket för tidigt och får leta efter allt som behövs - det är högst irriterande. Nu får jag börja köra grejer i retur till Ikea. Kram

Christina:
Jag tror det blir fint. Ska försöka lära mig ta en bild efter slutförandet och lägga in så du kan se. Så tjusigt som ditt kök blir det emellertid inte ... Ha det gott!

Elisabeth sa...

Det kanske blir lite ketchupeffekt på ditt kök... först ingenting, sen ingenting, och sen vips... så kommer alltihopa! Jag ska iallafall hålla tummarna för att det blir klart så fort som möjligt!

När jag läser om din värk och din reumatism.. måste vara väldigt tufft! Att ha värk, och konstant vara i behov av medicin för att fungera - det blir ett nytt sätt att leva förstår jag!

Ha det iallafall så bäst du kan.. Kram min vän..

Eleonora sa...

Tack Elisabeth, härligt höra ifrån dig. Jag tror på det där med ketchupeffekt och tröstar mig med att slutresultatet blir bra. Men när nya spishällen inte passade blev det för mycket. Nu ligger den ute på nätet för försäljning - där ligger över tusen annonser, så hur ska min lilla annons synas? Och priset får jag ju sänka, fast den ligger orörd kvar i kartongen. Ångertiden hos beställaren hade gått ut och jajaja...Tänker ofta på er i norr och sänder här min fredagstanke till er. Kramar

Christina sa...

Önskar dig en trevlig helg
Kram vännen

Christina sa...

Kikar in och önskar dig en skön lördag min vän
Kram

Christina sa...

God morgon vännen!
Så vackert, en underbar text från ditt barnbarn!
Det är sånt som gör livet lite lättare att leva, helt klart.
Önskar dig en skön söndag, vad du är skall göra idag.
Ha det riktigt gott
Kram min goa vän