tisdag 18 september 2012

BALKONGEN ÄR HÖSTSTÄDAD ...




....... men inte 17 kunde jag plocka bort mina magnifika pelargoner och den vackra lobelian. Dom får stå kvar så länge som temperaturen ute inte sjunker för mycket.

Hur gör ni? Har ni redan tagit in känsliga plantor till vinterförvaring?


Sommarens tomatplanta är skördad


 


 
 

8 kommentarer:

Erika sa...

Jag har inget mer att plocka in än trädgårdsmöbler men det är snart gjort. Egentligen vet jag inte vad de hade där ute att göra denna regnsommar, men å andra sidan vad det väl inget som visste i förväg vad som skulle falla ovan där i strida strömmar.

Nu faller det björklöv som sedan en tid tillbaka inte längre orkar klamrar sig fast vid sin trädgren utan virvlar runt i luften inne de till slut lägger sig ner på marken till glädje för dem som drar nyttan av alla löv.


Utanför mina fönster denna dag faller återigen detta evinnerliga regn, så tröttsamt att se, inte blev Aug - Sep bättre med det fina höstväder som alltid brukar blir vid denna tid, nej detta året var sommar - höst inte till sin fördel alls, tvärtom.

Nu börjar mina baciller med den hemska hostan att dra åt ett annat håll, äntligen, så i morgon tror jag att jag vågar mig ut med hopp om att inte få ett hostanfall, det brukar gärna bli så när man kommer utifrån och sedan in i en affär i värmen, vilken fasa.

Vinkelevink!



Erika sa...

Har du odlat upp dessa tomater själv, sådant smakar alltid allra bäst, det som man själv drivit upp. Ät med andakt Eleonora.

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Så fina tomater du har fått - smakar mycket bättre än köpetomater antar jag.
Jag har bara tagetes i blomlådor och urnor. När frosten tar dem slänger jag dem på komposten. Brukar sätta ljung i lådorna sen.
Kramar!

lisashus sa...

Det ser ju riktigt somrigt ut på din balkong fortfarande! Så härligt att de vill fortsätta blomma! Ett par bollkryss har jag köpt till verandan, men annars har jag sommarlbommorna kvar i krukor och lådor.
Jag ställer nog pelargonerna på torpet i år - där har jag lite värme på - alldeles lagom vinterförvaring.

Kram
Lisa

Ingrid sa...

Jag har inte tagit in någonting ännu. Vi har ju nytta av det varma vattnet runt ön, så höstarna brukar vara milda.

Kram, Ingrid

Vårt röda hus sa...

Mina pelargoner, som är som vackrast nu, har jag ställt på glasverandan och jag tar inte in några förrän jag haft min årliga tjejträff för då blir lillstugan full av väninnor! Sen är det pelargonernas tur att bo där under vintern.
Hoppas du kan njuta länge av dina magnifika!

Höstkram Eva-Mari

Eleonora sa...

Erika: Det blir aldrig som man väntar det - det här med vädret! Skönt att hostan är på avtagande. Sköt om dig och Vinkelevink tillbaka!

Lisa: Vilken tur du har som kan bära in allt du önskar till lilla torpet för vinterförvaring. Kram

Ingrid: Mina tomater smakade inte speciellt mycket. De köpta körsbärstomaterna är MYCKET godare. Men kul var det ju att försöka odla.

Ingrid: Så praktiskt att vattnet värmer upp åt er så att det aldrig blir så där riktigt kallt. Kram


Eva-Marie: Vilken härlig tradition med tjejträff och övernattning för alla. Ni får nog jätteroligt - lycka till med festen och kram!