tisdag 14 december 2010

MIN VATTENKOKARE ....


..... har pajat! Självklart passar jag på och önskar en ny - i julklapp!! Men det är många dagar dit och fram till dess måste kaffevattnet nu kokas på spisen. Puh, extra passning!

8 kommentarer:

Musikanta sa...

Det var längesen man kokade vatten på spisen! Men det går faktiskt det också. Det är ju inte så långt kvar till jul och det är ju bra att då få en present man verkligen behöver...
Kramar från Ingrid

Stina sa...

Kram till dig snälling.:-) Stina

Ingrid sa...

Men så bra för de som ska köpa julklappar till dig! Nu fick de ett bekymmer mindre.

Ha det så gott Eleonora!
Kram Ingrid

Tankevågor sa...

Ja då är det tur att det inte är så långt kvar till jul. För visst använder man sin vattenkokare mycket. I alla fall gör jag det. :-)

Ha det gott och håll dig varm i vinterkylan vännen min!

KRAM!

Erika sa...

Idag har jag varit ute en runda igen. Enligt min utetermometer så var det ca 17 gr kallt. Det kändes när jag kom ut för det knarrade riktigt ordentligt under fötterna. Sådant knarr under fötterna kan jag bara minnas från den tiden när jag gick till skolan i 28 gr kyla. På den tiden var det vinter som hette duga.

Jag går mina lagom långa rundor, allt för att benen ska bli starkare. Visst känns sista sträckan då det bli lite motigt, men det är bara att var envis och aldrig ger sig. Jag vill inte mer bli beroende av andra människor i min vardag, därav att jag gör allt för att klara mig själv.

När jag ser mig omkring när jag är ute i detta vinterlandskapet, är det som den finaste sagovärld. Nere vid sjön Ljustern är tystnaden total, man ser sig omkring och tror att man hamnat i en helt annan värld, en värld med bara godhet i.

Jag är glad så länge jag är som jag är nu, hoppas bara det håller i sig. Har ännu inte fått någon diagnos eftersom läkaren väntar på det sista jag gjorde på Avesta Sjukhus. Har en telfontid med honom i nästa vecka. Då kanske jag får ett svar, och det är på tiden nu. Sedan kan jag börja inrätta mitt fortsatta liv efter det.

Nu ska jag snart sätta mig i soffan och äta lite efterträtt som jag gjort. Ett recept i en bok som är från min gammalmormor.

Kram vännen och har en fortsatt bra kväll.

Agneta sa...

Hej, Eleonora!

Men uj då, utan en sådan vete katten hur jag skulle klara mig numera ;-)
Brukar koka upp vatten till morgonte/kaffe, hälla över det som blir över på en TV-kanna, så kan jag ta när jag behöver under dagen! Bra va?
Har räddat mig många ggr. om det varit brist på varmvatten eller vid matlagning.

Hoppas nu bara att du verkligen får en i julklapp...man vet ju inte så noga ;-)
Så kommer REA dagen efter julaftonen...

Lycka till med ditt vattenkokande, avundas dig icke!

Nattiskram, Agneta

Helena sa...

Tänk vad fort man blir "beroende" av saker och ting.
Lägligt ändå att den gick sönder så här till jul.
Ha en skön dag min vän!
Kram

Erika sa...

Tack snälla för din långa kommentar. Flitens lampa lyser verkligen hos dig denna dag. Nog kan vi kvinnor göra mer än en sak i taget. Jag har precis avslutat disken efter middagen. Om en stund ska jag göra en julklapp färdig till min pappa som jag ska skicka på måndag. Vem vet hur många fler julaftnar han får uppleva med den höga åldern, kanske kan det vara den sista. Jag har också med stor omsorg letat upp ett riktigt fint julkort till honom. Detsamma har jag gjort med sönernas farmor.
Man ska vara omtänksam om dom äldre för man vet inte hur länge man får har dom kvar. Hon är nu 86 och bor i Ångermanland, också ett antal mil här i från.

Resterande av julklappar ska jag också slå in,ligger en hel hög som bara väntar på att få viras in i vackert julpapper.

Dom vita Amaryllisarna och den röda köptes på två olika ställen. Det var väl därför det skilde lite på sättet att växa.

Nog snöar det alltid och här har vi fått en hel del nu. En sådan vinter som denna har jag bara upplevt på den tiden när jag ännu bodde hemma eller vistades på landet under julen, för där är alltid snön vit och fin, men inne i stadsdelen där trafiken kör blir den bara svart och ful av avgaser. Ofta slutade det med att den regnade bort.

Här ligger den vit och fin med all natur omkring, det kan inte bli finare än så här. Redan börjar det skymma, inte många timmar om dagen det är ljust. Men vad gör väl det när man hamnar rätt i livet.

Kram kära vän och har en fin 4:de Advent.