tisdag 2 juni 2015

M A J

Den underbara månaden maj anlände och inte alls så varm och ljuv som den brukar vara. Jag har frusit och nästan blåst bort så fort jag gått utomhus.

Jag har bjudit mina "franska" vänner på tårta - dvs avskedstårta - för jag bestämde mig för att sluta kursen och det var flera anledningar som fick mig att göra så.

En härlig timme fick jag på skönhetsvården - ett presentkort till julen som äntligen blev aktuellt. Underbara Beate på HELHETEN i Mörby fick mig att piggna till. Varför gör man inte detta oftare?

En mysig lunch hos en väninna har det också blivit. Hon har blivit sambo och ville visa nya lägenheten, som var så ljus och fin. Och den ligger på min resväg in till Staden!

Dottern skickade make och son till Barcelona för att se på Formel-1 tävling och under den helgen fick hon min assistans att fixa garderoberna. Och jag fick en härlig middag som tack.

En väninna sedan 75 år(!!) tillbaka fick min hjälp att skriva sitt testamente och som tack bjöd hon på lunch på restaurang.

Mina fötter har fått sin sköna behandling hos fina Lena  på Fotvårdskliniken.

Fönsterputsaren kom och gjorde att jag ser bra ut!

Min franska väninna, som numera flyttat hem till Sverige igen och jag promenerade ut till Waldemarsudde, där vi såg en härlig mustig utställning med verk av Emil Nolde. Den kan jag verkligen rekommendera om ni kommer till Stockholm. Henne bjöd jag på lunch på Blå Porten.

Som ni ser har det varit mycket med mat, träff med vänninnor och skönhet denna månad.

Balkongen har fått litet blomster men jag ska komplettera bara det blir varmare och mindre blåsigt.

Detta var i princip det som hände för mig i maj månad. Men sista dagarna bestod av jättetrevliga besök i Dalarna - dels för att fira min 9-åriga lilla Guldlock och dels för att hälsa på hos min kära bloggvän Eva-Mari. Dom dagarna skriver jag om litet längre fram, eftersom jag glömde min telefon hos sonen och gärna vill visa några bilder.


 


6 kommentarer:

lisashus sa...

Så många roliga saker du har gjort under maj månad!
Härligt med både besök och ute-luncher!
Åh, så roligt att få träffa Eva-Mari, henne hoppas jag också få möta någon gång!

Ja, det känns lite som om vi blivit snuvade på maj! Riktigt ruggigt har det varit här också, kallt, kallt och blåsigt med regn hela tiden! Som jag har sett fram emot denna ljuvliga månad! Nåja, det gäller att hålla humöret ändå!
Nu önskar jag dej en riktigt skön och fin JUNI!
Kramar
LIsa

Musikanta sa...

Utställningen med prins Eugen och Emil Nolde var verkligen sevärd. Kul att du hann med att se den. Roligt för dig att din franska väninna har flyttat hem till Sverige igen - det är lite långt att resa till Frankrike och äta lunch...

Meteorologerna lovar varmt och vackert väder de närmaste dagarna. Det är konstigt att gå på stan och se folk iklädda täckjackor, luvor och halsdukar. Det var ju inte så längesen man såg sommarkläder överallt. April var ju ovanligt varm i några veckor.

Jag tycker inte det var längesen Guldlock var en väldigt liten flicka!
Stor kram från Ingrid.

Solstrimmor sa...

Även om maj inte varit den månad den brukar vara, den sköna, så har du hunnit med många sköna möten och upplevelser. Nu hoppas vi på juni... fast blåsigare än det var igår tror jag aldrig att jag varit med om!!

Så trevligt att än en gång få träffa dig. Vi har mycket att tala om:) Välkommen tillbaka!

Nu ska värmen komma till helgen...?
Ha en fin fortsättning på veckan.
Kramar från Eva-Mari, som ser dina vackra pelargoner!

Anki sa...

Ja, maj blev en kall månad, men du hann med ganska mycket. Nu verkar det som om vädret vänt och solen har kommit. Hoppas det fortsätter så ett tag :)
Önskar dig en fin sommarmånad!
Kram

Bloggblad sa...

Det låter ändå som en riktigt bra månad!

Hanneles bokparadis sa...

Händelserik månad.