söndag 3 maj 2015

A P R I L

Månaden APRIL har inneburit  det gamla vanliga med städning, matshopping och en och annan middag hos familj och vänner. Kontrollen efter min njuroperation innebar röntgen av lungor. Då fann man vätska i hjärtsäcken och så blev det stor ekg-undersökning av lilla hjärtat. Vilken tur jag har - den vätska som fanns i hjärtsäcken var helt normalt och inget att oroa sig för, men kanske kommer doktorn att ha mig under litet extra kontroll i fortsättningen så att inget oroväckande händer.

Besök hos tandläkarn gjorde mig flera tusenlappar fattigare. Några hål hade jag inte men var tvungen att byta en fasadtand som hade spruckit. Ack ja - alltid är det något som händer så att vårkappan "fryser inne" även i år!

Besök och visning av Grillska Huset på Stortorget i Gamla Stan. Där huserar Stadsmissionen och jag fick lyssna till ett mycket intressant föredrag om vad Stadsmissionen uträttar och bidrar med.

I veckan var det halvårskollen hos min reumaläkare och han var såå nöjd. Och då blir ju jag det automatiskt. Alla prover bra och sänkan helt OK.

Så har vi haft trädgårdsdag i min bostadsrättsförening och jag åtog mig att skura (Nå-- svabba) alla 4  stora trädgårdsgrupperna. Vi var nog 30 pers som var ute och jobbade i trädgården så nu är där så fint.

Jag har beslutat mig för att sluta med mina franskalektioner - mestadels för att jag tycker det är för jobbigt numera. Lång resa till lokalen - liten stil i läseboken - DÖTRÅKIG bok av Patrick Modiano med hans nästa bok på gång och ingen konversation! Allt sammantaget gör att jag avslutar det hela - och det gör jag nu på måndag med att bjuda damerna på avskedstårta.

Frälst - förmögen - förskingrad
Evonne Winblad

Denna boken om Margaretaskolan har jag läst under april. Och den kan jag verkligen rekommendera.

 

Pelargonerna i matrummet växer på i rask takt men
ännu är det för tidigt att flytta dem till balkongen


Hoppas att vi snart får gå en varm och solig vår till mötes.
Ha det gott alla rara vänner


 

15 kommentarer:

Erika sa...

Du har haft en innehållsrik månad på både gott och ont kanske jag ska tillägga. Tandläkare vet hur dom ska plocka av oss gällande det ekonomiska. Skrämmande vilka priser ibland för det minsta lilla, knappt man hinner sätta sig i stolen och få lilla haklappen knäppt i nacken så rinner hundralapparna iväg och blir till tusenlappar.

Bra att du blivit kollad i mångt och mycket då vet du vad som är och icke är.

Din franskalektion gör du nog klokt i att avsluta, känner du
att det inget ger eller det helt enkelt endast känns tråkigt då ska du inte ödsla tid på sådant och jag förmodar det kostar en slant även det.

Tårtan du tänker bjuda på kommer säkert att uppskattas.

Kram Eleonora och har en fortsatt bra Söndag!

Eleonora sa...

Erika:
Oh tack gulliga Erika för din kommentar. Jag har varit väldigt dålig på att visa mig på nätet men kanske att jag kommer igång igen snart. Det var verkligen roligt att höra ifrån dig igen.
Hoppas du har det gott - många vårkramar från mig.

lisashus sa...

Ja, innehållsrik månad har du haft med både ditten och datten. Skönt ändå att vara kollad både här och där.

Vilken fin sorti du gör i franskgruppen!
Man ska inte fortsätt med sånt som inte ger så mycket!
Stadsmissionen gör ett jättefint arbete, så jag förstår att det var givande!

Önskar dej en fin majvecka!
Kramar
LIsa

Musikanta sa...

Så härligt att det inte var något fel på ditt hjärta. Du ska se att det blir sommar om några veckor - då behöver du ingen vårkappa. Jag har fortfarande på mig min vinterkappa när jag går ut - den behövs verkligen!
Jag har också slutat med studiecirklar - utom min egen kör förstås. Jag har så mycket att göra ändå och det blir väldigt bundet.

Jag fick ett tips av min fransklärare att själv läsa högt ur en franskbok några sidor varje dag. Då tappar man inte konversationen helt. Låter inte särskilt lustigt med din kurs när ni inte fick konversera alls. Det är ju det man behöver!
Kram från Ingrid

Anki sa...

Så skönt att du blivit ordentligt kollad och att läkarna är nöjda med dig :)
Ja, tandläkarbesök är alltid förskräckligt dyra... synd att du inte får råd med en ny vårkappa, men nu kommer förhoppningsvis lite sommarvärme snart och då klarar du dig kanske utan...
Klokt av dig att avsluta franskan - man ska bara göra sådant man tycker är kul och inte lägga energi på det som känns jobbigt.
Tack för boktipset! Verkar vara intressant läsning om Margaretaskolorna. Den första var ju den i min hemstad Norrköping och genom mitt jobb (det sista innan jag blev pensionär) såg jag många bilder därifrån i Stadsmuseets och Stadsarkivets fotosamlingar.
Ha det gott!
Kram

Eleonora sa...

Lisas hus:
Tack rara för din kommentar. Ja vet du nu tycker jag verkligen att jag blivit totalt undersökt - möjligen skulle det vara underredet som kunde föryngras.

Nu drar jag in till söder med min tårta och säger adjö till madamerna och jag känner sannerligen att jag har gjort rätt speciellt med så mycket feed-back från damerna här.

Ha det gott och fint nu i maj. Kram kram

Eleonora sa...

Musikanta:
Ja tack mitt lilla hjärta klappar på och jag har väl haft väldig tur som träffat läkare som i princip omgående har tagit tag i misstänkta åkommor.

Nu ser jag värme och sol an och så ska fönstertvättaren komma hit och glädja mig. Därefter blir det så där lagom vårstädning som jag orkar med.

Ha det gott och kram till både dig och Kent.

Eleonora sa...

Anki:
Tack snälla för din hälsning. Jag har ju en vårkappa så den får duga även i år. Har istället köpt mig en hallonröd cashmerekofta - varm,vacker och gosig.

En glad och fin vår önskar jag dig.
Kram kram

Erika sa...

Som du kanske sett har jag avvikit från FB. Sidan finns kvar, enbart för ett fåtal jag kan konversera med genom messenger. Nyhetens behag är sedan länge borta och jag tycker det mesta där är en upprepning från en dag till en annan.

Naturligtvis gör var och en vad den vill där, men sådant tröttnar jag på. Nu går vi också mot vår trots att den är sen i starten. Men bättre lite senare än vi ska få en värme slående mot oss så vi knappt vet hur vi ska andas. Då föredrar jag att våren väntar och tar det i sin takt.

Som sagt FB eller vår/sommar, valet är väldigt lätt.

Tack snälla för din kommentar hos mig!

Kram och har det fortsatt bra denna dag!

Solstrimmor sa...

Skönt att du är still going strong! Att ha hälsan är allt! Just nu så håller jag på att mista en kär väninna och det gör så ont i hjärtat att veta att hon bara fått njuta av sitt första år som pensionär. Plötsligt börjar leden glesna. Det gäller att njuta av det lilla enkla och att se det ljusa i sin vardag.

Angående fransklektionerna så tror jag att du har tillräcklig kunskap! Och varför behöver du läsa franska böcker när det finns så många bra på svenska?

Loppisen på Elsborg i lördags var kylig med lite regnstänk men trevlig ändå. Frågade en flicka i garaget hos din familj om hon var Guldlock men hon sa att det var hon inte! Hon satt där bland leksakerna och åt en bulle och jag blev så snopen så jag kom av mig att prata mer med henne! Hur som helst så blev det en trevlig dag tillsammans med alla tre döttrarna men vi kan inte säga att loppisutställarna blev särskilt rika på oss!

Må så gott!
Kramar från Eva-Mari

Eleonora sa...

Solstrimmor:
Synd att du inte fick fatt på varken far eller mor i huset. Antagligen var det lilla Guldlocks kompis som satt där ute. Kallt var det sa dom men dom hade blivit av med en hel del, kanske mest barnsaker.

Sorgligt att din väninna har det så dåligt. Hon borde få vara kvar längre och njuta av pensionärslivet tycker man.

Sköt om dig och varm kram

Eleonora sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mycket annat & lite betong sa...

Skönt att du är kollad ordentligt och mår bra!
Jag ska också snart ge tandläkaren en massa pengar...
Nu hoppas vi på värme snart.

Kram Agneta

MårsArt sa...

Men Eleonora...kom vi inte överens om att det räckte med sjukdomar och elände f-ö-r-r-a månaden!?
Kommer du till Halmstad i sommar, så måste du höra av dig!
Krya på dig!
Kram
Agneta

Eleonora sa...

Mycket annat &amp ...
Tack för din hälsning. Hoppas du blir lika fin i munnen som jag blev. Kram

MårsArt:
Jajjamen Frösakull blir det. Klart att vi ska ses. Hoppas på soliga dagar vid havet så att jag kan locka ner dig. Ha det gott.