onsdag 25 mars 2015

JANUARI - FEBRUARI OCH MARS

Januari - februari och nästan hela mars har nu passerat sedan jag var inne och skrev i min blogg. Lusten och intresset har avklingat men kanske håller jag på att vakna upp nu?

Det har varit litet kroppsliga skador som har tagit överhanden. Den kristallsjuka som jag haft sedan julen varade hela januari också PLUS att jag ådrog mig en muskelsträckning i höger skinka och hade svårt att gå i trappor bl.a. Det blev mycket stillasittande och mycket TV under den tiden.

På min födelsedag hade jag ju bjudit min dotter att gå med mig att se FLASHDANCE på China-teatern. Där lyckades jag vingla till då jag skulle in i bänkraden och slog benet mot ett järnräcke. Tur att jag hade ett plåster i plånboken - trodde jag - men när jag väl var hemma igen och skulle ersätta detta plåster med bättre omslag - ja då följde hela huden med och mer därtill.

Födelsedagskvällen avslutades i alla fall väldigt gott med hummer och champagne som svärsonen och barnbarnet ordnat när vi kom hem.

Såret blev så svårbehandlat för mig att jag fick söka mig till Vårdcentralen. Dit haltade jag var fjärde dag och fick såret rengjort och omlagt. Fortsatt TV-soffa för mig i februari, eftersom jag gick som en kratta. Det tog exakt en månad att läka och få ny hud.

Glädjeämne blev det i slutet av januari då dotter, svärson och jag tåg tåget till Dalarna för att fira min söta sonhustru, som fyllde 50 år. Fin och lyckad fest med familjemedlemmar och alla deras vänner blev det i deras hem. Underbar mat och massor med goda viner - precis som det ska va på en sådan fest. Och uppvaktad och firad blev hon med fina presenter! Vi stockholmare bodde på hotell Lugnet, där jag hade fin utsikt över hoppbacken.

Trevligt besök av kära bloggvännen Musikanta har jag haft nu i mars. Vi träffades först på Slussen och började med att gå på en vernissage på Bellmansgatan. Trevliga tavlor och en ganska stor produktion hade konstnären Eva att visa.

Lätt hungriga drog vi sedan ner till Gamla Stan och till tehuset Chaikhana, där jag bjöd på five o´clock! Härligt te och läckra små snittar. Mycket har vi alltid att samtala om och tiden rann bara iväg alldeles för fort  och Ingrid hade barnbarnshämtning att tänka på. Snabbvisit in i Tyska kyrkan (som ligger mittemot) tog vi oss i alla fall tid till att göra. Tillbaka samma väg och vid Slussen tog vi farväl av varandra för denna gången. En mycket trevlig och givande dag blev det. 



Ingrid har träffat Evert Taube
 
Predikstolen i Tyska Kyrkan

 
 

9 kommentarer:

lisashus sa...

Vilken otrolig otur du har haft på sistone!
Hoppas att det vänder nu, samtidigt som det blir vår!
Lite roligheter verkar du ändå ha haft, som tur är!
Allt gott!
Kram
Lisa

Solstrimmor sa...

Åh, så roligt att höra vad du haft för dig... mindre kul att höra vilka besvär du haft under så lång tid! Men nu är det vår på gång (även om vi har 1,5 dm snö att vänta) och vi blir piggare av bara tanken.
Kul också med bloggvänbesök, ja det finns minsann mycket att prata om när man träffar dig:) Hoppas vi kan ses nästa gång du kommer till Falun.

Sköt om dig nu!
Kramar från Eva-Mari

MårsArt sa...

Så trevligt att äntligen få höra av dig, men nu räcker det med otur för din del, eller hur! Du har ändå hunnit med en del trevligheter och det behövs ju i allt elände som du haft.
Nu kan det bara bli bättre och härligt med en vår i sikte.
Kram
Agneta

Eleonora sa...

Lisashus:
Ja du visst har det varit otur men som sagt nu får det lov att vända i och med vårens härliga tid. Tack för din hälsning.

Eva-Mari:
Jag kommer i vart fall i slutet av maj och jag hör av mig innan så att det passar för dig att vi ses. Roligt att höra ifrån dig- tack.

Agneta:
Jag får hoppas att jag går en "ny" vår till mötes. En vår som blir bra för mig på många olika sätt. Ha det gott och kram.

Bloggblad sa...

Tråkigt med så mycket skador och elände! Hoppas nu att våren blir lugn och fin och att du blir stark och pigg fullt ut!

Musikanta sa...

Visst hade vi en fin dag tillsammans och tack för teet och snittarna. Otroligt goda och spännande te. Tiden går alltid så fort när vi träffas, du får komma hit och hälsa på igen när det blir lite varmare så att jag slipper jäkta utan vi kan ta det väldigt lugnt. Just nu är det förfärligt kallt och blåsigt och man har ingen som helst lust att ge sig ut och promenera.
Varm kram från vännen Ingrid

Eleonora sa...

Bloggblad:
Ja du Marianne, nu hoppas jag verkligen att våren ska pigga upp mig. Jag väntar bara på att det ska sluta blåsa och bli litet varmare. Ha det gott. Kram

Musikanta:
Tack igen för vår trevliga dag. Precis som du ser jag fram emot att blåsten ska ge med sig och att värmen ska sätta fart. Var ute igår men fick snabbt gå hem för jag höll på att frysa ihjäl! Kram på dig.

Ingrid sa...

Så oturligt du haft det i vinter, men nu får vi hoppas att det är slut både med vinter och otur och att du får njuta av våren.
Glad Påsk!
Kram, Ingrid

Eleonora sa...

Tack Ingrid jag ska njuta av våren till fullo! Kram