fredag 29 augusti 2014

HÄR HÄNDER DET GREJER ....

BLOCKET var ett bra ställa att sälja möbler på.
En blå fåtölj - den blå/vita soffan - en våningssäng har blivit sålda. Sängen var mycket attraktiv tydligen, för där kom det många svar. Kvar att sälja är nu min röda Howard-fåtölj med pall, men tjejen som köpte soffan blev förälskad i den och undrade om jag kunde vänta till hennes nästa löning - då skulle hon komma och hämta den. Klart jag väntar på henne, så länge nu ingen ringer genom Blocket.

För att ersätta våningssängen har jag köpt en 140 cm bred säng till mina gäster. Den får jag hem på onsdag denna veckan. Väggarna i gästrummet såg bedrövliga ut, men den flinka dottern har ordnat nymålning av hela rummet. Det är nu superfint och fräscht! Vitt med dragning åt rosa.( Det fanns även vitt med dragning åt grönt eller blått.)

En garderob (som blivit sned och ful) slängdes av snickaren och så flyttades andra garderober ihop. Det här ger mig nu plats att kunna ha symaskinen uppe på ett litet bord. Min Husqvarna är så tung, att jag varje gång måste be starka barnbarnet om hjälp att lyfta upp den.

Nu har jag trevliga inköp att göra - täcken - sovkuddar - överkast - matta samt bord till symaskinen. Gardiner finns redan - helfordrad sidengardin.

Min lilla papegoja undrar vad jag håller på med i hennes rum - hon tittar nyfiket på och pratar ibland med mig.

Väldigt bra och skönt känns det också att ha rensat ut och slängt en hel del "skräp", som jag sparat  "utifall...att"...... Det kommer att bli så fint i mitt nya gästrum! 
Det är verkligen roligt att förändra och förnya. Känns nästan som att börja om från början!
 
 

7 kommentarer:

Agneta sa...

Hej!
Åh vad härligt med lite nytt, skulle behövas här med. Man samlar på sig så mycket under årens lopp och tyvärr har jag svårt för att slänga alla minnen.
Min symaskin har stått framme i flera år nu för den orkar jag då inte lyfta. En ny och lättare behövs.
Jag köpte ett fyrkantigt datorbord i bok som går på hjul, lätt att flytta av egen kraft. Så finns det en liten skiva att dra ut på ena sidan. Perfekt till symaskinen. Ett tips!
Lycka till med fortsättningen!
Kram, Agneta

Bloggblad sa...

Det är roligt att göra om och förnya. Vi gjorde om sonens gamla rum till ett fint gästrum när han flyttade för många år sen, men det blir mest ett förråds- och skräprum eftersom vi sällan har någon annan övernattningsgäst än sonen, och han står ut med att alla båtgrejer står i ett hörn. Plus mina kassar med diverse notpärmar.

Solstrimmor sa...

Nu kom jag in på ditt nya inlägg, har försökt flera gånger! Men så härligt med ny inredning i gästrummet, det är ju så kul att fixa. Så har du också god hjälp!
Du visar väl när allt är klart? Hoppas gojan uppskattar nyordningen också!

Ha en fin torsdag.
Kramar från Eva-Mari

Musikanta sa...

Du känner ju min man och här blir det inga förändringar, haha.
Han tog sig för pannan när jag föreslog att vi skulle måla köket vitt.
Gästrummet ser jättefint ut - bra när det inte är helvitt utan lite brutet i någon färg.
Härligt att bli av med sina möbler och få köpa nya och fräscha. Jag ska komma ut och hälsa på sen när du fått allt i ordning.
Kramar från Ingrid

Eleonora sa...

Agneta:
Det är så skönt att jag kunde få fram symaskinen. Den är såå tung att lyfta. Nu är det så gott som färdigt i Gästrummet.

Eleonora sa...

Bloggblad:
Det är verkligen både roligt och inspirerande att göra om hemma. Man blir så ofta hemmablind - tur att det finns en dotter som kan tala om för mig.
Ha det gott !

Eleonora sa...

Solstrimmor:
Klart jag visar upp det färdiga resultatet och det blir nog snart!
Kram

Musikanta:
Du är mer än välkommen ut och bese allt det fina. Synd att din make är så negativ till förändringar för det är verkligen så förnyande och livsinspirerande!
Kram kram