måndag 3 mars 2014

UNDERBARA DAGAR I DALARNA

Några fina dagar har jag tillbringat i Dalarna, där jag hälsat på lilla Guldlock och hennes föräldrar. Mor i huset har arbetat hårt utanför hemmet och sonen har stått bla för en läcker matlagning. Guldlock och jag har shoppat och haft mysigt tillsammans. Det är underbart att kunna uppfylla hennes önskningar om klädinköp och att rita, leka kurragömma och se på TV tillsammans. Vi har verkligen haft  helt underbara stunder - hon och jag!

En dag var jag inviterad till min bloggvän SOLSTRIMMOR och hälsade på. Hennes hem är så varmt och fyllt med vackra gamla släktsaker och hon har en otroligt fin känsla för att sätta samman allt på ett mycket vackert och tilltalande sätt. Bilderna på bloggen gör inte alltid rättvisa - allt är så väldigt mycket mer konstnärligt sammanfogat - både känslomässigt och för ögat.

Solstrimmors underbara dockskåp kan man beundra hur länge som helst. ALLT och jag säger ALLT är handgjort med yttersta precision. Och såå vackert. Mycket glad blev jag av att få se detta i särklass imponerande dockskåp och att få studera alla fina detaljer på nära håll.

Jag har fått lov att visa några bilder som jag tog --

Sovrum-vardagsrum och kök. Notera insidan
av dörren med vackra gardiner och
glada blommor i fönstren.

Gubben sitter där med sin pipa och mor
i huset läser. Mattan är broderad och ALLT är
handtillverkat av Eva-Mari. Hon har även bakat
de små söta bröden ovanför spisen.

Kakelugnen är handgjord, mattan broderad
och tavlorna är handmålade. Klart att Eva-Mari
även har tapetserat hela skåpet (som hon också
har byggt!!)

Självklart var jag också och hälsade på hos Gruvgatan 13. Därifrån kan jag visa följande bilder. Allt ifrån butiksinredningen.




En kväll gick vi alla till The Bishops Arms och åt middag - Fish & Chips. En pub som var mysigt och väldigt engelskt inredd. Och fullsatt med människor, vilket gav en skön stämning. Och god mat var det!




På fredagen gick Swebuss hemåt och min lilla papegoja blev jätteglad att få se mig igen.



5 kommentarer:

Musikanta sa...

Välkommen hem! Kan förstå att du har haft det trevligt med ditt lilla barnbarn efter vad du berättat att ni har hittat på.

Jag är oerhört imponerad av det fina dockskåpet - helt fantastiskt att en person har gjort allt detta! Det borde finnas på ett museum så att fler fick titta på det.
Kramar från vännen Ingrid/Musikanta

lisashus sa...

Vilken härlig tripp du har haft och att få träffa både dina nära och kära och uppleva fina stunder med lilla Guldlock, måste ha varit fantastiskt!
Att dessutom få träffa "Solstimmor" i hennes vackra hem kan jag bara tänka mej var en upplevelse, precis som du säjer. Hon är en konstnärssjäl med djup och stor kreativitet.
Vilket fantastiskt dockskåp!!!
En fin fortsättning på veckan önskar jag dej!
Kram
Lisa

Syssis små funderingar sa...

Kvalitetstid med barnbarn är underbart :) Vilket dockskåp, det är gjort med skicklighet men nog syns det att det är gjort med kärlek också. Helt förbluffande!! Vi fick lite snöslask här igen, och grått värrigare, längtar efter sol och lite vårvärme :)

Solstrimmor sa...

Tack min vän för de fina lovorden! Det var så roligt att få träffa dig hemma hos mig denna gång:) Ser att du hunnit med andra saker också, kul!

Ha det gott!
Kramar från Eva-Mari

Agneta sa...

Hej, Eleonora!
Så mycket trevligt du hunnit med att uppleva under dessa dagar.
Så roligt att få se dockskåp som en kreativ person lag ner mycket tid och arbete på.
Inget går upp emot hantverk!
Ha det gott!
kram, Agneta