måndag 17 februari 2014

FÅGELKVITTER OCH SOL .....

...... hade jag på min promenad igår och förutsättningarna för idag ser ut att bli lika trevliga.

Efter allt firande kring jul och nyår och så min egen dag - börjar en skön vardagslunk infinna sig. Man fortsätter att ta hand om hemmet, vårdar sin kropp och själ och försöker fylla på med litet roligt och upplyftande - även om vårtröttheten finns där i bakgrunden. ALLA mina vänner säger: "Oh jag är såå trött, ..." Min egen trötthet skyller jag på vädret och frånvaron av solljuset.

MEN igår - på promenaden - kände jag alltså solstrålarna värma min rygg och hörde småfåglarnas kvitter - och det blev  en spirande god känsla i kroppen. Det är SOL OCH VÄRME och litet fågelkvitter som vi behöver just nu.

Nu går jag snart ut igen för att på nytt fylla mitt sinne med den evigt efterlängtade vårluften!
Den långa månaden Mars återstår ju att ta sig igenom - och om den månaden vet vi ännu inte så mycket vädermässigt. Men hoppet har väckts och med raska steg tar jag mig nu ut i solstrimmorna.
 


7 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Jag har precis kommit in från min härliga promenad runt sjön! Vilken strålande dag, precis vad vi behöver. Jag är redan mycket gladare!

Ha det så skönt i din vardag:)
Solkramar från Eva-Mari

Anki sa...

Visst känns allt mycket roligare när man får se solen en stund, känna solstrålarnas värme och höra fågelkvitter - härligt!
Kram

Musikanta sa...

Visst är det hopp om vår just nu. Gick en promenad i morse också och det fanns bara snö kvar i dikena. Helt underbart. Jag är inte det minsta trött - ljuset gör att man blir piggare, tror jag.
Varm kram från Ingrid

Bloggblad sa...

Jag har mest legat på soffan och vårdat en förkylning den här veckan, men nu äntligen har geisten återvänt och jag ser fram emot långpromenader igen.
Den snön som fallit idag, hoppas jag försvinner illa kvickt.

Första året i Hjo sa...

Långt till vår som det känns. Bara några snödroppar till vårtecken än. Men visst kommer den om vi har tålamod.

Agneta sa...

God kväll, Eleonora!
Nu börjar ljuset återvända för dagarna blir bara längre o längre och denna tiden är nästan bäst.
Sedan går det undan fort.
Mycket som händer i naturen som liksom vi vaknar till liv efter detta eviga mörker.
Ha det så gott vännen!
Kramen, Agneta

hemma på Hasselgatan sa...

Vi är inte precis bortskämda med sol, men jag har bestämt mig för att vädret inte ska få påverka mitt humör. Men ibland är jag såå trött när jag går till bilen efter jobbet...Nu hoppas vi på en solig Marsmånad!
Kram
Agneta