fredag 28 januari 2011

SENIORKLUBBEN ....


....... hade sin första klubbträff för året igår. På grund av stambytet har ju vår möteslokal varit upptagen av gubbsen, som fått använda lokalen till lunchmatsal. Till jul blev arbetet klart men eftersom jag fick en ihållande förkylning blev första träffen inte av förrän igår.


Först hade jag information om vad vår kommun erbjuder äldrevården och jag gav även andra tips om diverse såsom: fotvård, Vita Arkivet, testamente och utomhus-aktiviteter.


En jättetårta från ICA MAXI (vår hovleverantör) blev det sedan fest på med brasilianskt kaffe därtill.

Träffen var uppskattad efter uppehåll från juli månad. Dessvärre hade 6 personer inte möjlighet att komma på grund av sjukdom och diverse annat.


Två av "småpojkarna" hjälpte mig sedan med städning och disk. Underbart! Men kanske tog jag ut mig för mycket för idag är ryggen allt annat än bra. Får ta det lugnare nästa gång.

12 kommentarer:

Lisas torp sa...

Säkert tyckte många att det var jättetrevligt att ses igen...jag har det liksom på känn!:)

Nu får du vila ryggen och ta det lite lugnt i helgen!
Kram
Lisa

Erika sa...

Rara Eleonora slit inte ihjäl dig. Du skulle har någon mer till hjälp vid dessa Seniorträffar som du håller i. Vila nu din rygg så det inte blir värre. Du är en godhjärtad person som gör så mycket för de andra.

Min långpromenad kan jag tacka dom vita stövlar jag inhandlade förra året för. Dessa stövlar gör att jag går rätt normalt utomhus och vid längre sträckor. Men för övrigt är fötterna långt i från bra, men betydligt bättre än det har varit. Fick jag önskar något så skulle det var att de blev som innan de domnade bort.

I allafall är jag glad att kunna göra saker och ting för egen del och ej behöver hjälp av andra som det var då förut. Att vara beroende av andra är verkligen inget man önskar sig själv.

Tänkte tar fram symaskinen och sy en lampskärm om en stund. Köpte kantband när jag var ute i dag som jag ska har till. Blev en del tyg över från gardinerna jag har i köket.

Kram vännen och har nu en bra fin helg.

Ingrid sa...

Så trevligt att du orkar hålla igång den där seniorklubben!

Här nöjer vi oss med vår pensionärsförening och i morgon är det årsmöte. Åke har ont i ryggen, så jag vet inte om vi kommer iväg.

Jag läser att du också har besvär med ryggen, det är ett elände!

Hoppas att du kryar på dig och får en fin helg!

Kramar i mängd till dig Eleonora!/Ingrid

Stina sa...

Ta hand om dig. Jag vet hur det där känns.:-( Kram Stina

Musikanta sa...

Usch, ont i ryggen är inte kul att ha! Hoppas att du känner dig bättre nu - det kommer och går, åtminstone för mig!
Roligt att du orkar hålla igång seniorklubben annars skulle den väl saligen avsomna, antar jag...

Alla tycker det är så roligt att komma men ingen vill ta på sig ansvaret att ordna med saker och ting, eller hur!
En skön helg önskar jag dig!
Kramar från Musikanta-Ingrid

Anonym sa...

Tänk min vän, vad du sätter guldkant på tillvaron för dina grannar och medmänniskor. Slappa lite nu... kanske i din nya fåtölj?

Må gott och ha en vilsam helg.
Kram Eva-Mari

Eleonora sa...

Lisa:
Alla hade väntat såå länge på att klubben skulle sätta fart.

Erika:
Bra att du köpte stövlarna så att du kan komma ut på promenader!

Ingrid:
Jag ska nog försöka hålla igång klubben så länge jag orkar, det är verkligen uppskattat.

Stina:
Usch jag blir bara sämre och sämre. Det är ischias och jag sitter på det onda! Höger skinka.

Ingrid:
Precis som du säger - alla tycker det är trevligt men ingen vill ta ansvar (eller erbjuder sin hjälp). Jag får nog ställa frågan om hjälp och får då se hur svaret utfaller. Fortsätta eller ej??

Eva-Mari:
Kan ännu inte sitta i stolen eftersom den inte levererats än MEN det ska troligen bli nu första veckan i februari - lagom till min födelsedag hoppas jag.

Marie Söderberg sa...

..kikar in och ser hur du har det :))

Agneta sa...

Hej, Eleonora!

Beundransvärd är du som ställer upp så för att ni alla ska få en trevlig samvaro. Dessutom lämnar du information som är värdefull och den kommer inte till dig av sig själv.

Problem med ryggen tycks vi alla ha och just ischias är ett elände. Den nerven är lika tjock som ett lillfinger så det är då inte konstigt att det KÄNNS när den kommer i kläm :-(

Krya på dig vännen och så hoppas jag att du delegerar "jobbet" så att ni alla kan fortsätta att träffas och ha det trevligt framöver!

Nattiskram, Agneta

Tankevågor sa...

Förstår att era trevliga träffar varit efterlängtade med sånt långt uppehåll.

Ha en skön fortsättning på söndagen!
Varm kram från mig.

Eleonora sa...

Classic Style:
Välkommen tillbaka!

Agneta:
Att delegera jobbet är något svårt. Flera av damerna måste ha rullator, vilket gör att dom inte kan sopa golvet eller stå lull och göra disken. Men som sagt "småpojkarna" håller måttet och är mycket hjälpsamma, MEN att sköta ruljansen ensamma - det kan dom inte.

Londongirl:
Tack vännen - hoppas du har det bättre än jag. Ont i ischias-nerven och måste försöka röra på mig. Går mellan datan-kaffepannan-Ibumetin-toa ...... vilken kul söndag. Egentligen skulle jag ha varit på Operan, men vem 17 kan sitta med detta elände. Kram

Tankevågor sa...

Å nej stackars dig! :-(
Vad trist att du missade Operan! Fy sjutton för att ha sån värk! Hoppas det går över snabbt! Har haft det för länge sen men minns hur jobbigt det var.
Kram kram!