torsdag 3 december 2015

HÄLSOBESÖK, OPERATION + ANNAT

Under oktober månad har jag varit med om
- besök hon min reumatikerläkare
- besök hos gynekolog
- varit på mammografi
och
-  opererat ett öga för grå starr
 

Reumatikerläkaren var nöjd och värdena var bra - mammografin hade ingen anmärkning.
Gynekologen fann jag genom att se på TV-programmet Malou Efter Tio. Doktor Rika Hammarström fann jag vara mycket kompetent och vänlig och förklarande och hon ingav stort förtroende. Den här typen av undersökning behöver jag inte fortsätta med i och med min ålder och det känns bra.

Ögat gick snabbt och bra att operera och jag har nu full syn på det ögat. Dock har det andra ögat grön starr, som inte går att operera, så därför måste jag ha glasögon vid läsning. Efter jul har tillräcklig tid förflutit sedan operationen och då ska jag prova ut nya glasögon.

Besök av son med hustru och dotter (Guldlock) har jag också haft några dagar. Alltid lika underbart att få träffas och rå om varandra, även om jag kanske känner att jag inte riktigt orkar med som förr.

Bloggandet har fortfarande varit i en svacka. Jag försöker peppa mig själv att skriva oftare, men det vill inte lyckas riktigt.

Det var allt från mig för denna gången. Ha det gott och Kram till alla som läser här.


5 kommentarer:

Solstrimmor sa...

Du har verkligen genomgått en rejäl behandling! Och tänk så bra resultat du uppnått. Att få vara frisk, förutom några småkrämpor här och där, är värt allt! Hoppas vi får fortsätta känna oss skapligt pigga:)

Må gott och ha en fin andra advent.
Kramar från Eva-Mari

lisashus sa...

Det var verkligen en helgenomgång av hela dej och ögat dessutom! Skönt att det lyckades och så intressant att besöka just Rika. Ja, man får göra vad man kan för sin hälsa.
Ta hand om dej och ha en fortsatt skön fredag!
Kram
LIsa

Ingrid sa...

Så bra att alla värden är som de ska!
Jag behöver nog beställa en tid hos optikern och kolla min syn. Tycker att jag ser dåligt på långt håll, så jag måste kolla att jag inte börjar få starr jag också.
Ha en fin fortsättning på advent!
Kram, Ingrid

Bloggblad sa...

Tur att i alla fall ena ögat gick att operera med gott resultat.

Det går fort att komma ur sina gamla bloggvanor, det har jag märkt både för egen del och andras.

Musikanta sa...

Svårt att se att det kunde vara något fel på dig när vi träffades - lika alert och pigg som vanligt, tyckte jag. Mitt vänstra öga ser jag sämre på än det högra och det går heller inte något att göra åt. Man får försöka leva med det.
Skönt att alla dina läkarbesök är avklarade för den här gången.
Kram från Ingrid