lördag 19 april 2014

GAMMAL OCH NY BLOMMA

I början av december köpte jag en vit julstjärna. Den har växt och trivts hos mig men nu har jag börjat tröttna litet på den. Men inte kan man slänga blommande fina växter! Istället klippte jag av de fina grenarna och satte dem i en liten vas. Bladen har nu blivit ljusgröna och är alltså  inte vita längre som de var i Advent.

Vita tulpaner och vita Ranunkler fick jag av kära dottern nu till Påsken. En helt underbar bukett helt i min smak. Jag hoppas att denna bukett blir riktigt långlivad!

Idag skiner solen och eftersom jag upptäckte att mina kaffekapslar tagit slut, måste jag ta en tur in till Kungsgatan för att bunkra upp ett litet lager. Tur och retur blir det bara, så att jag hinner med en solskenspromenad på eftermiddagen.

Fortsatt glada påskdagar önskar jag mina vänner.5 kommentarer:

hemma på Hasselgatan sa...

Är du som jag? Jag älskar vita och limegröna blommor! Ha en fortsatt fin påsk!
Kram
Agneta

Musikanta sa...

Vilken vacker färg det blev på julstjärnans blad! Konstigt att de förändrar sig så.
Jag fick också en fin blomsterbukett med tulpaner från förskolan där jag var och musicerade med barnen för ett tag sen. Så den pryder köksbordet.

Idag har det varit en helt ljuvlig dag och jag har planterat penséer och fyllt i jord i mina stora krukor. Där ska jag så lite av varje eftersom de står vid söderväggen. Inget tar sig någon annanstans tyvärr.

Jag önskar dig en skön fortsättning på påsken.

Varm kram från Ingrid

Bloggblad sa...

Vackert - jag tror att du passar i vita blommor.... kanske för att du har konvaljen som täcknamn?

Solstrimmor sa...

Jag tröttnade också till slut på min vita julstjärna men så smart som du var jag inte! Ranunkelbuketten är underbar, säkert står den ännu kvar?

Hoppas du fick en fin påsk, vädret har ju varit sagolikt och det verkar som om vi får njuta ett tag till. Idag har jag putsat fönster, det värsta jag vet! Men det går bara man börjar...

Vårkramar från Eva-Mari

Syssis små funderingar sa...

Stiliga blommor du har. Kaffe kan man ju bara inte vara utan ;)