fredag 4 april 2014

BALKONGEN BLIR VÅRFIN

Golvbrädorna har dammsugits över / under - så ock golvet. Ock så blev hela balkonggolvet tvättat med Klorin och grönsåpa - så nu doftar det så gott, så gott. Vintern har verkligen blivit bortstädad.

Igår kom penséer på plats. Dom lyser upp så fint. Jag längtar verkligen efter att få  odla upp mina balkongblommor. När vädret sedan tillåter ska Pelargoner, Lobelia, Prästkrage och annat placeras ut efter hand. I år blir det nog även tomater och Luktärtor.Kaprifolen, som klättrar på bambuskyddet, har blivit så grön och fin. Och snart kommer nog blommorna att visa sig. Då doftar det av vanilj, sa Bloggblad till mig. Det ser jag också fram emot.

Ett fint och trevligt veckoslut önskar jag er alla. Kram från ELEONORA


8 kommentarer:

lisashus sa...

Så härligt med en ren balkong och de första blommorna! Ja, nu börjas det - balkonglivet. Liite kallt ännu och jag har ju blivit med jättebalkong, men det är mest torpträdgården som gäller just nu. Det blir nog trägolv på min balkong också så småningom!
Ha en härlig fredagskväll!
kram
Lisa

Bloggblad sa...

Då kan du ju låtsas att du alltid har nybakat i ugnen... :)

Jättefint! Jag har inte kommit så långt än att jag gjort i ordning altanen, har haft full sjå att få skaplig ordning inne tills jag får gäster som övernattar.

Men, jag har fuskat lite och tryckt ner fyra plantor med penséer, i sina krukor, i en ampel som hänger så att man direkt ser den inifrån när man närmar sig vardagsrummet. Och så några krukor med påskliljor på trappen utanför.

På altanen förvaras ännu de möbler som ska ut i trädgården lite senare, så där får vara vintervila ett par veckor till.

Ingrid sa...

Visst är det härligt när man kan få göra lite vårfint och på en balkong kan man nog börja ganska tidigt.

Ha en riktigt härlig vårhelg!
Kram, Ingrid

Fågel Blå sa...

Härliga bilder från din balkong, så mysigt du har det,och så skönt med nystädast.
Kikar in så här på Fredagskvällen, och önskar dej en fin Helg
Kramar Kathrine

hemma på Hasselgatan sa...

Här behöver balkongen också få sig en rejäl städning. Alla stora krukor har hamnat på sortergården. Har bara några penséer där än så länge.
Ha en skön helg!
Kram
Agneta

~ Eva ~ sa...

Härligt nystädat gott doftar det genom rader och foton :)
Och det hörs som att du kommer att få en underbar liten trädgård på din balkong, förstår att du längtar att pyssla ännu mer.

Ska alldeles strax ta itu med min jag också. Men här blir det nog bara pelargoner och tagetes, och lite sånt som inte blir smaskigt för kissemissarna ;)

Önskar Dig en fortsatt fin helg♥

Kramen Eva

Syssis små funderingar sa...

Skönt med städad balkong, bara att pryda opp den :-)

Mycket annat & lite betong sa...

Så skönt!
Då är det bara att vänta på den riktiga värmen så du kan sätta ut alla härliga sommarblommor. Och kaprifolen kommer att dofta underbart!

Trevlig helg!
Kram Agneta