torsdag 7 februari 2013

FEBRUARI

Tiden rusar framåt - fast jag ibland tycker att det går med snigelfart. Men januari månad gick ovanligt fort det här året och februari, som ju är en kort månad, brukar ju pinna på ganska snabbt också.

I januari har jag läst om och lyssnat till: Beethoven, Brahms, Chopin, Mozart, Händel, Bach. Huruvida någon lärdom har gått in i knoppen har inte så stor betydelse. Däremot att ja tagit tag i något som länge varit ett projekt för mig och någonting kommer att fastna, det är jag övertygad om.

Sedan kan man väl kanske börja hoppas på varmare och skönare vindar i mars. Hur som helst blir det en vår det VET jag och den kommer att vara mycket efterlängtad.

Kreschendo på vintern blir för mig kommande vecka, då sonen-familjen och jag ska tillbringa en vecka i hyrd stuga i Grönklitt Stugby. Skidåkning och utfärder är det meningen att det ska bli, ja för min del blir det inte skidor, men väl promenader.

Sedan har jag ju mina februari-projekt att sätta fart på. Alltså studier av buddhismen och läs/lyssna på Vivaldi. Samt ständig repetition av ovan nämnda giganter. Låter det inte trevligt?

Nu ska jag fixa litet för det kommer snart ett viktigt besök som vill gratulera mig just idag. Fyller nämligen en fullständigt obetydlig summa år - inget att fira - men ett trevligt besök är ju alltid något att se fram emot.

Flera av mina bloggvänner så såå jätteduktiga och gör ofta inlägg på sina bloggar. Jag läser och kommenterar men har själv tappat litet gnista eftersom jag inte kan greja till det där med att få med bilder i mina inlägg. Ibland lyckas det, men för det mesta inte.

Ha det gott alla vänner och härlig februari önskar jag er alla!
10 kommentarer:

Ingrid sa...

Fyller du år idag?
Varmt grattis kära Eleonora. Hade jag gått in på facebook hade jag väl sett det men jag är sällan inloggad där.

Ha en riktigt skön kväll!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Hoppas att du fått mitt födelsedagsmejl vid det här laget. Jag undrade just vart du hade tagit vägen på bloggen. Tråkigt att det strular med bilder för dig. Har du inte något barnbarn som kan hjälpa dig att fixa det hela?
Varm grattiskram från Ingrid

Vårt röda hus sa...

Grattis min vän till dina obetydliga år;) Hoppas dagen blir riktigt bra och glädjefylld!

Vivaldifebruari låter helt underbart! En gång ska jag göra som du, lyssna och njuta av olika tonsättare... en sån bra och lärorik idé!

Ha det fint på semestern!

Kram och trevlig helg!
Eva-Mari

Tankevågor sa...

GRATTIS i efterskott (som vanligt...lyckas aldrig pricka in din födelsedag trots att jag har den uppskriven)

Låter helt underbart med ditt musikprojekt i februari! Jag längtar efter att få gå på Operan snart igen....känns som det var alldeles för länge sen nu.

Stor varm kram från Lisbeth

Eleonora sa...

Ingrid: visst kan jag få hjälp med fotografierna, men att få ihop en tid för att göra detta är värre.

Eva-Mari: Tack min vän - visst har jag kommit på braiga projekt!!

Lisbeth: Att gå på Operan numera är inte alltid så upplyftande. Tyvärr! Man har ingen scenografi och den som ev finns är så minimal att man störs av den. Detta har hänt mig nu på Carmen och La Boheme. Men kanske att baletterna fortfarande är som de klassiska uppsättningarna. Vet inte! Kram

Agneta sa...

God kväll, Eleonora!

Varmt grattis lite i efterskott!

Vackra blommor visar du upp i alla fall men kanske du ska ta och byta till en annan blogg så kanske det blir lättare för dig att lägga ut bilder?

Kramen, Agneta

lisashus sa...

Ett senkommet grattis till bemärkelsedagen! Ljuvliga blommor såhär i vinterrugget!

Du verkar ändå ha fullt upp med dina studier! Så härligt med lite barockmusik också - den lättar alltid upp!
Önskar dej också en fin och skön februari!
Kram
Lisa

Lilla Kullan sa...

Stor kram från mig.
Vad kul att få komma iväg lite och mysa.:-) Stina

Bloggblad sa...

Jag är en riktigt slö bloggare nuförtiden, men gratulerar i alla fall, fast det är två veckor för sent.

Lilla Kullan sa...

Puss och kram till snälla gumman.:-)