fredag 18 januari 2013

JANUARI 2013

Nyåret blev snällt infirat i lugn och ro med hummer och bubbel och en massa fyrverkerier utanför fönstren. Och den årliga Wiener-konserten blev avlyssnad och jag kunde njuta av underbart vacker balett. Och så hade det plötsligt blivit 2013 - det låter väldigt mycket tycker jag - men det är väl för att jag levt så länge under 1900-talet?

Nyårslöften har jag inte avgivit några. Det var länge sedan jag gjorde det. Nu för tiden gör jag som alla barnen - jag önskar bara ´frid och fred på jorden´.

Däremot har jag planerat att repetera/förkovra mig i flera olika ämnen, som jag är intresserad av. Jag har valt att börja med klassisk musik. Varje morgon spelar jag musik av utvald kompositör, läser om honom på Wikipedia och så kör jag det programmet några dagar eller så länge jag känner för det. Hittills har jag förlustat mig med Mozart, Chopin, Händel och just nu är det Beethoven. Studierna blir ju bara som en västanfläkt och inte på något sätt djupgående. Det är så jag vill ha det. Troligen kommer även februari månad handla om klassisk musik, frånsett en vecka då jag ska ha "februarilov" med sonen och Guldlock i Grönklitt. Medan de åker utför har jag tänkt göra promenader och läsa om buddismen.

Fotografier på mina kompositörer vill inte tas emot här. Det strular fortfarande på
 den fronten, Nu har jag försökt i över 40 minuter, så nu får det bli inlägg utan bilder.

Hoppas att ni alla har det bra och slipper ifrån otäcka förkylningar. Ha det så gott!

PS Tack alla för tips om Google Chrome. Har läst in det men inte 17 får jag fram några bilder. Nu måste jag nog be om hjälp från den yngre generationen.


8 kommentarer:

Vårt röda hus sa...

Roligt att du vill repetera dina tidigare kunskaper inom musiken och religionen. Du berikar ditt liv på ett ypperligt sätt! Och så har du ett februarilov att se fram emot:)

Bilderna strular nog för att du troligtvis använder Explorer. Om du byter till Google Chrome så slipper du problemet!

Njut av helgen!
Kram Eva-Mari

Syssis små funderingar sa...

Inga nyårslöften här heller, tycker de e roligare att ta itu med saker och ting när man känner för det :)

lisashus sa...

Vilken härlig sysselsättning att fördjupa sej i musik! Vad kan väl vara härligare! Imponerande också att du läser dej till lite också!
På min tid (för jättelängesen) när jag gick på Kungl.Musikhögskolan så var musikhistorieföreläsningarna offentliga...kanske är de det fortfarande?

Trist att bilderna inte fungerar! Jag ser att du får tips här - samma tips som jag också skulle ge dej! Prova med Google Chrome - fungerar mycket bättre här!!
Här är ett strålande sagolandskap idag - rimfrost, vit snö, och soool! Helt underbart, men bitande kallt! (-21 imorse)
Ha en härlig helg!
Kram
Lisa

Ingrid sa...

Så konstigt att det inte fungerar att lägga in bilder. Hoppas att det löser sig snart!

Så klok du är som utnyttjar din kunskap i klassisk musik och repterar dina favoritkompositorer. Det måste vara roligt.

Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Håller med Eva-Mari. Jag har bytt till Google Chrome och har inga som helst problem med mina bilder.
Kul att du själv fördjupar dig i vissa ämnen som musik och religion. Jag glömmer tyvärr så fort att det inte är mycket idé :-)!
Kramar från Ingrid

Lilla Kullan sa...

Hej gumman!
Kul med musik. Bra för sinne och kropp.;-)
Ja, Blogger kan krångla. Du kan försöka lägga in bilderna om du trycker på HTML när du gör bildinläggen istället för "skriv".
Eller så kanske det är full i ditt picasaalbum.

Själv kör jag Firefox. Internet Explorer är värdelöst i bloggvärlden och är heller inte så säkert att använda. Kram Stina
Kram Stina

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Agneta sa...

Hej, Eleonora!

Alltid lite krångel med det tekniska, som vanligt!

Så härligt med bra musik och så lustigt att du läser om just buddismen för jag har sett en serie program på Tv helt nyligen om just den religionen. Mycket intressant. Empati var ett ledord som dök upp ofta och det är ju det bästa som finns, i lagom dos. Tyvärr är det något som saknas alltmer i vårt egotrippade samhälle.

Ha det nu så gott under februarilovet!

Varm kram, Agneta