torsdag 13 december 2012

L U C I A

Det har gått en längre tid och jag har inte presterat något nytt inlägg. Det beror på att jag inte kan lägga in fotografier - helt plötsligt. Kvoten är fylld säger datan till mig. Och eftersom jag gärna vill ha bilder med i mina inlägg, så har det inte blivit något alls. Har bett om hjälp och den kommer nog snart till mig i form av julledigt barnbarn, som kan fixa det mesta på datan.

November och december har i övrigt varit bra månader för mig. Jobbigast för mig har varit att ta mig till affärscentrum och handla maten. Eftersom jag inte orkar bära har jag alltid min Dramaten i släptåg och att forcera djup snömodd och höga snövallar med denna sak i bakvattnet har ibland känts oöverstigligt. Långa omvägar har jag fått ta till, men skam den som ger sig och det har hittills gått bra. Äntligan har snöröjningen kommit till mitt område, så nu går allt lättare.

Julpaketet till Dalarna blev postat igår - julkorten har jag inte börjat skriva ännu, men det blir nog av i morgon.

Just nu frostar jag av frysen. Det passar bra för det är kallt på balkongen och dit passeras alla lådor under tiden varmvattnet tinar upp frysen. Sen blir det bättre utrymme där för julbak och julmat.

Nästa vecka blir det litet julpyssel varje dag och så vips! är allt klart till dagen före Julaftonen. Utan att jag jobbat ihjäl mig eller nästan inte ens ansträngt mig. Julaftonen firar jag med dotter och hennes familj. Annandag Jul har jag hela familjen samt min "franska" väninna med make på julbord "à la skaldjur". Det brukar bli uppskattat.

En fin och mysig LUCIA-dag önskar jag alla mina vänner.


7 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Halloj det enklaste sättet att öka lagringskvoten är att skapa en ny gmailadress. Då får du nytt lagringsutrymme.

Sedan måste du ange på din blogg under Inställningar/Tillstånd din nya mail o Lägga till författare. Busenkelt!

Varm kram

Eleonora sa...

MEN TACK! Tror du jag kan? Läsa innantill är ju en sak med att göra´t. Jag ska sannerligen försöka. Tack igen gulle-du och trevlig Lucia-dag!

Erika sa...

Om du lagt in bilder i sin fulla stl förstår jag att kvoten är fylld. Jag förminskar alltid ner mina bilder, och har aldrig fått slut på min lagringskvot.

Ingrid sa...

Så bra att du redan fått hjälp med hur du ska göra!

Jag brukar säga att frågar man i bloggen får man svar och det stämmer nästan alltid.

Jag har ännu bilen kvar, så den använder jag när jag ska handla sådant som är tungt. Jag förstår att du haft det kämpigt med att få hem varorna.

Vi får hoppas att det här väldiga snöandet snart slutar. Det får gärna var vinter, lagom med snö och lagom kallt. Men nu har det varit jättejobbigt.

Ha en riktigt fin Luciadag!
Kram, Ingrid

Agneta sa...

God kväll, Eleonora!

Tack för besöket :-)

Så bra att du fått besked om problemen med din blogg och utrymme för bilder.
Alltid är det något som fallerar med det tekniska.
Då jag har min hemsida kvar och använder en av sidorna som blogg/dagbok så har jag inga problem då utrymmet räcker och blir över.

Skulle det knipa med att ta sig till matbutiken så går det ju numer att handla mat via nätet i det stora butikerna på de flesta orter numer. Eller ringa butiken och höra efter om dom kan hjälpa till att leverera.
Gott att få hem allt tungt.

Jag gör exakt som du. Ut på balkongen i dramaten med allt och så har jag börjat använda hårtorken till att blåsa varm luft i frysen så att det värsta ger med sig och det går undan kan jag meddela. Man blir uppfinningsrik på gamla dar :-)
Ha det så bra!
Kram, Agneta

Musikanta sa...

Min bildkvot var också fylld för ett tag sen - men då får man bara köpa nytt utrymme. Kostar inte så mycket. Min käre svärson fixade det lätt för mig - du har ju barnbarn nära som är duktiga.
Jag minskar också ner alla mina bilder innan jag lägger in dem.

Har just precis också avslutat avfrostningen av frysen - ska bara lägga in alla sakerna igen. Bäst att passa på!
Ha en skön helg och kramar från
Ingrid

lisashus sa...

Så tråkigt att du inte kan lägga in bilder på bloggen! Tur att du har barnbarn som kanske kan hjälpa dej! Det är ju ändå kul med bilder på bloggen!
Ser att Dubbelörnen här bredvid har ett tips! Testa det du!
En sak att tänka på är också att inte lägga in så stora bilder - utan krympa dem innan man lägger in dem, så blir inte utrymmet så stort!
Knepigt detta - eftersom det inte framgår nånstans att man har en viss kvot!!!
Lycka till med allt!
Kramar
Lisa