tisdag 16 oktober 2012

SYRRAN VAR MINSANN INTE SÄMRE ......

.... Nä just det! Dotterdottern kom i fredags och hjälpte mig med alla möjliga städorienterade saker. Först stod skurning av papegojburen på schemat - det tog rejält med tid. Sedan var fönstertvätt och torkning av alla golvlister i pippins rum på tur - medan jag strök nya gardiner och körde mattan i tvättmaskinen.

Sedan fortsatte hon med att borsta stolsitsar och damma alla stolar i matrummet, dammsög den stora mattan i vardagsrummet och slängde sopor. Tillsammans bar vi sedan en fullmatad TV-kartong till soprummet och sedan kunde vi andas ut.

Underbart att jag har dessa goa ungdomar som hjälper mig så fort jag andas om det. Att dom får en slant är absolut självklart - även om dom säger att det behövs verkligen inte - men ett städbolag skulle ju ta betalt och då känns det roligare för mig att kunna ge till mina skolbarn istället - dom har inte så många chanser att tjäna pengar samtidigt som dom går i krävande skolor.

Snart är hela hemmet höststädat och fint men dessvärre kommer det att bli stökigt igen, för jag har nämligen bestämt mig för att göra om i köket - ett arbete som troligen börjar första veckan i november och som kommer att sprida damm och oljud omkring sig. Om det ska jag berätta i ett kommande inlägg.

Fortfarande är jag så här glad:
 

7 kommentarer:

Musikanta sa...

Grattis till dina härliga barnbarn! Och skönt att du har fått höststädat ordentligt. Förstår att du är glad.

Här har det varit trädgården som varit i fokus. Trädgårdsmöblerna har tagits in för vinterförvaring och alla krukor med blommor tömts och högtryckstvättats. Nu är det bara löven som ska krattas ihop från de självsådda lönnarna...
Kramar från Ingrid

Eleonora sa...

Ingrid:
Visst är det mycket att pyssla med i ett hem och i en trädgård. Klart man blir glad när hjälp dyker upp så smidigt. Ha det gott och kram tillbaka

Agneta sa...

Hejsan, Eleonora!

Men åh vad snälla barnbarn du har och så härligt att få röjt och städat. Hur man än gör är det alltid något som går att slänga ut.

Håller med dig fullständigt! Klart att man ger en slant för besväret i stället för att få hem okända människor fr. någon städfirma.

Förstår att du vill göra ordning i köket för när man köper något nytt så ser plötsligt resten lite trist ut. Gott om det blir klart före julen dessutom.


Nu ska jag snart ge mig i kast med boken "Ta hand om min mor" av Kyung-sook Shin som har fått idel lovord och verkar riktigt bra. Kanske du har läst den?

Tack snälla vän för raderna i min gästbok :-)
Finns inget som kan överrösta när dom "bilar" under mitt golv...inget!

Hade tänkt sätta mig vid pianot och öva skalor ;-)
Nåja,det hade säkert inte blivit bättre ljud p.g.a. stela fingrar och ostämt piano..;-)

Trevlig helg vännen!
Varm kram, Agneta

Mycket annat & lite betong sa...

Jag förstår att du är så där glad!
Vilka gulliga barnbarn! Det är ju roligare att städa tillsammans också. Och så bra för dem att tjäna en slant.
Så roligt med köket även om det stökar till!

Kram Agneta

Eleonora sa...

Agneta:
Det har blivit litet dåligt med läsningen för mig den senaste tiden och boken du rekommenderar har jag inte läst.

Nu har du väl litet lugn och ro utanför ditt fönster, eftersom det är jobbfri dag. Hoppas du ska kunna genomlida veckans kommande dagar. Ja, egentligen måste du ju. Kram på dig.

Eleonora sa...

Agneta:
Jag längtar verkligen tills dom sätter igång med köket. Har man väl
bestämt sig så kan det inte gå fort nog. Kram

Ingrid sa...

Jag har också planer på att bygga om köket. Få se om det blir nu i höst eller först till våren?

Kram och trevlig helg!