måndag 1 oktober 2012

ARBETSSAM SÖNDAG ......

...... MED dottersonen!  Inte 17 tackar man nej, när barnbarnet erbjuder sina krafter och sin hjälp till  vad som helst som jag behövde hjälp med.

Alltså hade vi i söndags kommit överens om ett visst arbetsschema. Först ut och piska några mattor, som enligt barnbarnet var jättedammiga. Jag orkar inte ens lyfta mattorna, så detta var en  ovärderlig hjälp.  Sedan ut med soffkuddarna på balkongen, (dom orkar jag inte heller eller rättare sagt, jag får inget grepp om dom) där dom blev puffade och vädrade under tiden som vi drog oss ner till källaren. Under veckan hade jag  lagrat i hallen med bla balkongens stora krukor, utrensningar från skåp och garderober och det hade blivit en ansenlig hög med prylar. Allt detta tog vi ner till källaren och där började STORA utrensningen. En hög för slänga, en för sälja på loppis, en för skänka bort och en för retur lägenheten för genomgång. Översta hyllan nådde jag inte upp till, så den fixade grabben. Såå mycket skräp som jag blev av med och såå mycket som kan gå till loppis - det visste jag inte att jag hade.

Allt skräp slängdes omgående i grovsoporna och loppissakerna fick en plats precis vid dörren, så att jag lätt ska komma åt dom när det blir dags för den saken.

Såå bra det kändes efteråt - det sa tom dottersonen, som verkligen deltog med lust och glädje. En arbetssam söndag, men ack så givande för oss båda. Och kul hade vi under tiden då vi hittade en massa tokiga saker.

Jag fick kul samvaro med barnbarnet, jag fick röjt och fint och han fick en slant som tack för all hjälp och en liten mysig oanvänd picknickväska. Tack raringen för all hjälp! Så här glad blev jag!

16 kommentarer:

Blommiga Rutan sa...

Härligt att få hjälp av barnbarnet!
Låter som ni haft det roligt, dessutom!

Läste om Lyran i ditt förra inlägg, där har vi varit många gånger, såå mysigt! Och javisst, varje gång har det slunkit ned en räksmörgås! Och morotskaka!
Väldigt vackert hus och utsikten är ju fantastisk. Tyvärr regnade det båda gångerna nu i somras när vi var där, men förra sommaren satt vi i trädgården och njöt!

Tack för din rara kommentar hos mig, så glad jag blev!

Önskar dig en härlig oktoberdag
Kram Anncathrine

lisashus sa...

Oj, vilken sprallig dam du är idag och undra på det så fint som du säkert har fått och så skönt att få hjälp med de tyngsta sysslorna! Vilken jättego dotterson du har!

Ha en härlig tisdag!
Kram
Lisa

Erika sa...

Nog behöver det rensas ut lite då och då, annars läggs det på hög, vilket kan tar sin lilla tid att rensar bort. Tur det finns Loppis att skänka det till, tur också att det finns container att slänga det som tjänat ut sin tid, samt att det fanns ett barnbarn som med liv och lust ville deltaga i att det ni två har gjort. Det blev mycket gjort den Söndagen,samt mattor och kuddar som också fick sig en genomkörare.

Kramkram

Vårt röda hus sa...

Vilken ovärderlig hjälp du fick! Så roligt att få rå om ett barnbarn under en hel dag och hinna prata, något som man nästan aldrig hinner med sina största. Och jag är säker på att barnbarnet tyckte det var lika roligt att hjälpa dej:) Och tänk, nu har du det städat och ordnat i källaren och ren dammfri matta på golvet!

Njut nu av din vardag.
Kram Eva-Mari

Eleonora sa...

AnnCathrine:
Visst är det fint på Lyran och vilka räkmackor - den största och godaste (färska räkor) jag ätit. Utsikten är ögonbedövande. Tack för din hälsning och kram!

Lisa:
Jo han är go min "kille" och har alltid varit rar och hjälpsam mot mig. Han är stark som en björn och det behövdes vid det här tillfället. Kram till dig.

Erika:
Du kan tro att det doftade gott i min hall med såpatvättat golv och fräsch matta, som hade fått så fina färger efter piskningen! Nu är bokhyllan kvar att rensa och den kan jag ta när andan faller på. Kram till dig!

Eva-Marie:
Jag älskar (som väl alla mormödrar) att få rå om barnbarnen ensam ibland. Att vi sedan var i en trist dammig källare hade ingen betydelse - vi hade trevligt ändå.
Snäll och hjälpsam har han alltid varit mot mig och just nu var det guld värt. Litet finjustering ska jag göra där nere senare i höst. Ha det gott och kram!

Mycket annat & lite betong sa...

Åh, vilket gulligt barnbarn som hjälper till så!
Det är så skönt att få gå igenom det man bara har stående. Och att rensa ut!

Kram Agneta

Eleonora sa...

Agneta:
Han är gullig minsann och har alltid varit det - mormors pojke kan man våga säga!

Bloggblad sa...

Du kanske kan låna ut honom?

Jag förstår precis hur skönt det känns, sysslade ju med röjning halva sommarlovet minst.

Min dotter är otroligt praktisk och snabb med städning och röjning, men hon jobbar heltid och bor lite för långt ifrån. Så länge hon bodde hemma hade jag alltid välstädat, hon tjänade en hel del extra på mitt slarv.

Eleonora sa...

Han skulle nog gärna hjälpa till om inte avståndet var så långt!
Skönt att du fick ditt gjort i somras - förstår också att du saknar dotterns goda handlag - och där är det ju också avstånd som hindrar.
Men vet du, man kan pruta ganska rejält numera. I vart fall jag. Det behöver inte lysa och skina blankt - huvudsaken är att jag VET att det är genomgånget. Ha det gott och stor kram

Musikanta sa...

Grattis till ditt duktiga och snälla barnbarn - en ovärderlig hjälp förstår jag! Jobbet är också roligare när man är två!
Kramar från Ingrid

Eleonora sa...

Ingrid:
Underbart att få hans hjälp och som du säger - roligare var det också att vara två! Kram min vän

Agneta sa...

God kväll, Eleonora!
Låter som en dröm att få rensat ut en massa som bara samlar damm opch tar plats. Men det behövs numer även här någon som kan greppa tag i tunga saker och förstår att du uppskattar en så härlig kille.
Roligt också när man har sällskap, blir jobbet lite lättare.
Ha det så gott!
Varm kram, Agneta

Eleonora sa...

Agneta:
Ja det gick verkligen smidigt. Nu ska jag även få hjälp av hans syster med saker uppe i lägenheten. Vilken tur man har!

Erika sa...

Är allt bra med dig Eleonora?

Kram vännen!

Eleonora sa...

Erika:
Tack allt är bra, men jag har varit dåligt ute på blogg och FB, för jag har jobbat mycket hemma. Tack för din omtanke. Kram!

Fågel Blå sa...

Åhh så snällt av barnbarnet att hjälpa till,
Stackars dej som slog i huvudet,, du får ta det lite lugnt framöver,
Kul att du kikade in till mej,, jag blev så glad!
Ha nu en fin vecka
Kramar Kathrine