torsdag 14 januari 2016

MALL OF SCANDINAVIA

Jag har inget läst eller hört om den jättestora gallerian som projekterats - byggts och inte förrän till invigningen fick jag kännedom om den.

Lilla Guldlock och hennes pappa (sonen alltså) skulle komma och hälsa på mig före jul och då passade det bra att vi gjorde ett besök på det här makalöst stora köpcentrat.

Hyperflott  var det - marmorgolv, många taklampor, vattenplatser, fontän med vattenstrålar i skiftande färger, shops, shops och åter shops - många matställen - alla överfulla av hungriga besökare. Litet dimmig i huvudet blev jag allt och bara det att ta sig fram knuffandes var inte så lockande. Något köp blev inte aktuellt från min sida. Däremot handlade Guldlock en ljuvlig bodylotion hos Victoria´s Secret.

Det lär dröja länge innan jag tar mig tillbaka - nu har jag sett det hela och är därmed nöjd. Här följer några fotografier från besöket.


 


7 kommentarer:

lisashus sa...

Oj....ja, det ser onekligen pampigt ut! Det verkar ju vara på modet numera att bygga dessa enorma "köptempel" lite överallt.
Det är samma sak här, där jag bor nu, här har man utökat en redan ordinär galleria, till en enorm historia, med påföljd att den ena butiken efter den andra slår igen - det bär sej inte på en så pass liten plats. Detta är ju inte en storstad!
Nåja, i Stockholm finns det ju säkert betydligt mera folk som handlar, men ändå, man undrar ju varför Solna centrum inte räckte till?
Säkert spännande att ha varit där, och kul för dina barn och barnbarn att få se det hela!
Skönt att gå där och slippa kylan också, nu när det smällt till igen.

Ha en fortsatt skön vecka!
kram
Lisa

Solstrimmor sa...

Så flott... och stort! Kan tro att Guldlock trivdes att besöka Victora´s Secret! Jag har så svårt för stora gallerior. Jag ser bara folk och kan inte handla någonting alls. Jag passar bäst i min lilla lagom stora stad med lagom små gallerior:)

Snart kanske vi ses?
Kramar från Eva-Mari

MårsArt sa...

Det ser onekligen tjusigt ut. Kan vara kul att besöka någon gång, men själv är jag inte så shoppingsugen längre. Åker nästan aldrig in till centrum i min lilla stad. Jag vet att min son har varit på Mall of Scandinavia några gånger i sällskap med flickvännen, men det tillhör ju inte hans favoritsysselsättning. Numera vill jag inte gå länge i gallerior utan det ska helst gå snabbt att handla.
Ha det gott däruppe!
Kram
Agneta

Ingrid sa...

Jag var i Stockholm när det var invigning, men vi avstod. Det ser dock väldigt tjusigt ut på dina bilder.
Kram, Ingrid

Mycket annat & lite betong sa...

Jag var där för första gången förra helgen. Då var det faktiskt inte så mycket folk. Men det är stort och det tar nog tid innan man hittar. Men tjusigt var det!

Kram Agneta

Musikanta sa...

Tänker ALDRIG åka dit. Inte i dessa terrortider. Nej, Skärholmen räcker för mig - det är visserligen stort men inte gigantiskt som det här nya köpcentret. Förstår att du avstod från att handla - det är FÖR stort. Men det var roligt att se lite bilder därifrån.
Kram från Ingrid

Bloggblad sa...

Förr byggde man kyrkor och slott för att imponera, nu bygger man tempel till Mammons ära. Shopping lär vara ett av de största folknöjena. Jag gillar inte att handla i kedjor av något slag. Endast strumpor och smink köper jag på Åhléns eller nåt liknande. Kläder vill jag inte ha i massmodell.
Förresten får jag yrsel av såna stora köpcentra.