torsdag 23 januari 2014

Ett litet livstecken från mig.
Lugn och ro skulle jag ju ha och med kortare sittningar vid datan, har jag också fått mer tid till att göra andra trevliga och nyttiga saker.

Julen är helt bortstädad och kvar finns den stora vita julstjärnen, som är lika vacker som när den inköptes. Kvar är också de två röda julstjärnorna, som också bara strålar SAMT Amaryllisen, som grannen hade med sig på Nyårsaftonen. Men det här med blommor är ju ett kapitel för sig. Inte 17 kan man städa bort vackra blommor bara för att dom egentligen hör julen till?

Som jag brukar göra i januari - så har skett även i år - alla lådor och skåp städas ur rejält och i år mer än någonsin. Allt (och jag menar ALLT) som bara blivit liggande år ut och år in sorteras bort. Klockor, smycken, mynt, kläder, skor, väskor, tidningar, böcker - för att inte tala om alla gamla papper - har jag sorterat i sälja/skänka/slänga-högar. Allt "skräp" landar i mitt matrum och när all rensning är klar gäller det att effektuera alla högar som växt sig där inne.

Skrivarbetet har gått väldigt bra. Allt jag fått fram om morfar/mormor finns nu nedskrivet. Så ock allt jag lyckats hitta om farfar/farmor. Bilder har jag plockat ihop och där ska dottersonen hjälpa mig att scanna in bilderna i rätt ordning till texten.Sorg har vi fått i familjen. Min dotters svärmor har somnat in i en ålder av 91 år. Hon var ganska sjuk mot slutet, så det var skönt att hon fick den eviga vilan och slapp lida. Ett långt och innehållsrikt liv fick hon och som den väninna hon blev till mig, känns det väldigt tomt att inte ha henne kvar att kunna träffa eller prata med en stund i telefonen.


 
Solen har faktiskt tittat fram några dagar och det har varit skönt med promenaderna, men kallt trots att det inte är många minusgrader.
 
Jag känner mig inte riktigt redo att ta upp bloggandet helt och fullt, men tittar in till er och hälsar på när jag känner så. Hoppas ni förstår hur jag känner.
 
KRAM TILL ER ALLA
 
 
 
 

7 kommentarer:

lisashus sa...

Så klokt av dej att rensa och slänga! Jag tycker att jag har rensat i mina täta flyttar på sistone, men ändå ligger en massa kvar i lådor och skåp! Tänk, hur mycket grejer har man egentligen och till VAD?! :)

Så fina dina blommor är och jag håller med - inte kan man slänga vackra blommor bara för att julen är slut!

Du verkar ha fullt upp med ditt skrivande. Det låter spännande!

Kallt, grått och snöigt här! Det skulle inte komma snö enl. prognoserna, men den har vräkt ner hela dagen hittills...som vanligt alltså! Nej, när det gäller vintern är det bara att bita ihop och stå ut, till ljuset blir lite starkare.
Lycka till med dina projekt!
Kramar
Lisa

Ingrid sa...

Så duktig du är som har röjt och sorterat. Det skulle jag också behöva göra, för det blir väldigt fort lite rörigt när man bara stoppar undan grejor efterhand.

Julblommor har jag också kvar. Dem kan man ju inte kasta ut! Jag har en amaryllis som överraskat mig med en ny stängel och den börjar snart slå ut och så är det givetvis julstjärnorna som ännu är jättefina och i köksfönstret står det en hyacint.

Ha det så gott Eleonora och lycka till med ditt skrivarbete!
Kram

Solstrimmor sa...

Jaså, du har också stjärnor kvar ser jag! Vi låter dem vara tills pelargonerna kommer tycker jag... om vi orkar alltså?
Kul att det går bra med skriveriet! Jag blir i min egen lilla värld när jag skriver...

Må så gott i vinterkylan, just nu -16 här!

Syssis små funderingar sa...

Duktigt att kunna slänga, är dålig på det ;) hur i fridens namn har du fått blommorna att hållas så fina, skickligt :)

Erika sa...

Jag förstår hur du tänker och känner, blogg, FB eller vad det nu kan tänkas var, är eget val.

En gång tar livet slut, en ålder på 91 är aktningsvärd verkligen. Är man sedan sjuk är det säkert en lättnad att får somna in, och beger sig till en annan vacker plats.

Rensar brukar jag också göra, jag rensade verkligen ut ett före detta liv innan min flytt. Enastående vad man kan samlar på sig, man är som en liten rått fast i större format.

Om jag ska bloggar mer står nog skrivit i stjärnorna, ledsnade så totalt för mer än ett år sedan. Kanske jag startar igen vem vet större under har hänt. :)

Har nu en fin helg Eleonora, och jobbar inte ihjäl dig, kommer en dag i morgon också.

Kram kära du!

Musikanta sa...

Kul att se dig här på Blogger igen. Vi ses ju ofta på FB så jag tycker inte det gör så mycket att du inte är lika flitig på bloggen.
Det där med att röja är inte så dumt - sitter man vid datorn hela dagen hinner man ju inte det.
Kram från Ingrid

Gunilla sa...

Självklart kan man inte slänga blommor som är vid liv! ;)