fredag 19 juli 2013

Kronprinsessans födelsedag

Eftersom vi (Guldlock och hennes föräldrar) kom på lördagen till Öland och det var Kronprinsessans födelsedag på söndagen, ville vi ju gärna vara med och uppvakta. Under mitt mångåriga liv var det första gången jag var på Öland just den 14 juli - så ock för sonen och sonhustrun.Vi började med varsin god smörgås på Solliden Café o så var det bara att försöka finna en bra plats att köa upp på utmed det avskärmande repet mot slottet. Där stod vi tåligt och väntade nästan 2 timmar men lön för mödan fick vi för såå nära som de kungliga så småningom kom att bli, fanns det fina tillfällen till fotografering, handtryckning osv.
Min läckra laxsmörgås


Guldlock tog kronprinsessan i hand och överlämnade sina egenhändigt plockade örtblommor.

Vår kung var sprallig och glad och talade glatt med alla (tom hundar) som stod vid vår position. Födelsedagsbarnet - ja hon var så vacker, så vacker och log och vinkade till alla hon såg.

Vår vackra drottning var ändå vackrare irl - bilder kan inte göra henne rättvisa. Hela hennes apperation var så vacker och hennes rörelseschema så mjukt, avhållsamt och lugnt. En mycket stor beundrare fick hon i mig.

Och så lillprinsessan då - hon fick ett paket av en liten flicka och tyckte (precis som alla andra barn) att de krusade snörena var väldigt roliga. I paketet fanns ett par supertuffa röda joggingskor!! Pappa fick hjälpa henne att öppna paketet. Sedan satt hon på hans arm och bara var söt -- söt -- söt.


Gullig pappa, som hela tiden fanns till hands med lek o skoj och en varm famn-

Vår vackra och naturliga drottning - en förebild för alla svenska kvinnor

 
Under Kronprinsessans vandring utmed avgränsningsrepet fick hon blommor i stor mängd. Jag kunde själv räkna till att 7 korgar fylldes med vackra blommor och presenter.

Och så förstås Säpo och Polis som hade vakande ögon överallt - tycktes det.

Efter uppvaktningen åkte vi tillbaka till vårt fina hus och tittade på "uppvaktningen" på TV.
En mycket trevlig och speciell dag kunde vi alla konstadera.

Öland har mycket trevligt att bjuda på och jag kommer tillbaka och berätter vidare. om en underbar Ölandsvistelse.

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så trevligt! Jag hade gärna varit där själv. Jag gillar kungafamiljen, även om jag ogillar att Silvia är ett dåligt föredöme vad gäller utseendet... hon borde väl visa att man kan åldras vackert utan kniv?

Amber sa...

Vad fint att du hade en härlig dag! Själv är jag inte rojalist, men jag kan se att andra har glädje av kungafamiljens framträdanden.