söndag 3 maj 2015

A P R I L

Månaden APRIL har inneburit  det gamla vanliga med städning, matshopping och en och annan middag hos familj och vänner. Kontrollen efter min njuroperation innebar röntgen av lungor. Då fann man vätska i hjärtsäcken och så blev det stor ekg-undersökning av lilla hjärtat. Vilken tur jag har - den vätska som fanns i hjärtsäcken var helt normalt och inget att oroa sig för, men kanske kommer doktorn att ha mig under litet extra kontroll i fortsättningen så att inget oroväckande händer.

Besök hos tandläkarn gjorde mig flera tusenlappar fattigare. Några hål hade jag inte men var tvungen att byta en fasadtand som hade spruckit. Ack ja - alltid är det något som händer så att vårkappan "fryser inne" även i år!

Besök och visning av Grillska Huset på Stortorget i Gamla Stan. Där huserar Stadsmissionen och jag fick lyssna till ett mycket intressant föredrag om vad Stadsmissionen uträttar och bidrar med.

I veckan var det halvårskollen hos min reumaläkare och han var såå nöjd. Och då blir ju jag det automatiskt. Alla prover bra och sänkan helt OK.

Så har vi haft trädgårdsdag i min bostadsrättsförening och jag åtog mig att skura (Nå-- svabba) alla 4  stora trädgårdsgrupperna. Vi var nog 30 pers som var ute och jobbade i trädgården så nu är där så fint.

Jag har beslutat mig för att sluta med mina franskalektioner - mestadels för att jag tycker det är för jobbigt numera. Lång resa till lokalen - liten stil i läseboken - DÖTRÅKIG bok av Patrick Modiano med hans nästa bok på gång och ingen konversation! Allt sammantaget gör att jag avslutar det hela - och det gör jag nu på måndag med att bjuda damerna på avskedstårta.

Frälst - förmögen - förskingrad
Evonne Winblad

Denna boken om Margaretaskolan har jag läst under april. Och den kan jag verkligen rekommendera.

 

Pelargonerna i matrummet växer på i rask takt men
ännu är det för tidigt att flytta dem till balkongen


Hoppas att vi snart får gå en varm och solig vår till mötes.
Ha det gott alla rara vänner