måndag 31 december 2012

GOTT NYTT ÅR



ALLA BLOGGVÄNNER ÖNSKAS ETT

GOTT NYTT ÅR

torsdag 20 december 2012

HJÄLPSTICKAN .....

 
..... heter en organisation som tar emot garner och stickar ex. vantar - halsdukar - barntröjor etc., som sedan skänks till Stadsmissionen eller säljs till en billig slant, som i sin tur går till välgörenhet.
 
I höstas städade jag ut kassar med fina garner och nu har jag hittat en rar flicka i min närhet som är min Hjälpsticka.
 
Jag har stickat väldigt mycket i mitt tidigare liv, men sedan händerna numera inte orkar med blev det här en bra lösning. Man kan ju inte bara slänga fina garner. Och Min Hjälpsticka blev mycket glad att få så många fina garner.
 
 
 
 

onsdag 19 december 2012

G O D J U L

 
 
 
GOD  JUL
 
ÖNSKAR
 
ELEONORA
 
 
 
 



torsdag 13 december 2012

L U C I A

Det har gått en längre tid och jag har inte presterat något nytt inlägg. Det beror på att jag inte kan lägga in fotografier - helt plötsligt. Kvoten är fylld säger datan till mig. Och eftersom jag gärna vill ha bilder med i mina inlägg, så har det inte blivit något alls. Har bett om hjälp och den kommer nog snart till mig i form av julledigt barnbarn, som kan fixa det mesta på datan.

November och december har i övrigt varit bra månader för mig. Jobbigast för mig har varit att ta mig till affärscentrum och handla maten. Eftersom jag inte orkar bära har jag alltid min Dramaten i släptåg och att forcera djup snömodd och höga snövallar med denna sak i bakvattnet har ibland känts oöverstigligt. Långa omvägar har jag fått ta till, men skam den som ger sig och det har hittills gått bra. Äntligan har snöröjningen kommit till mitt område, så nu går allt lättare.

Julpaketet till Dalarna blev postat igår - julkorten har jag inte börjat skriva ännu, men det blir nog av i morgon.

Just nu frostar jag av frysen. Det passar bra för det är kallt på balkongen och dit passeras alla lådor under tiden varmvattnet tinar upp frysen. Sen blir det bättre utrymme där för julbak och julmat.

Nästa vecka blir det litet julpyssel varje dag och så vips! är allt klart till dagen före Julaftonen. Utan att jag jobbat ihjäl mig eller nästan inte ens ansträngt mig. Julaftonen firar jag med dotter och hennes familj. Annandag Jul har jag hela familjen samt min "franska" väninna med make på julbord "à la skaldjur". Det brukar bli uppskattat.

En fin och mysig LUCIA-dag önskar jag alla mina vänner.