fredag 30 november 2012

DET GRÖNA APOTEKET

Jag har varit på föreläsning och visning av Det Gröna Apoteket INSPIRA, som ligger på Rörstrandsgatan i Stockholm.

Ägarinnan, örtterapeut Marie-Louise Eklöf - en förtjusande söt och charmig kvinna i början av de 50 - tog emot och berättade fängslande om utvecklingen av örter i medicinskt syfte. Borta är stämpeln om häxkonst och trollramsor!! Forskningen handlar om fytokemi och fysiologi i skön samverken. Deras nisch är vilda svenska örter och läketräd.

Genom föredrag, kurser och utbildning bidrar de till ökad kunskap om vår kropp och om örternas aktiva ämnen, som kan förebygga ohälsa och skapa och bibehålla god hälsa. Marie-Louise har gett ut några böcker i ämnet om "de vilda växternas värld".

Varje månad ordnar Apoteket vandringar - dock inte vintertid då det inte finns så mycket att hämta i naturen - då blir det istället föreläsningar.

I december blir det tex "Temadag om Hildegard av Bingen",* som var en nunna som levde på 1100-talet och som nyligen helgonförklarats. Hennes outtömliga kunskap om örter är grunden för INSPIRA. I december kan du även få tips om hur man på bästa sätt kan krydda julsnapsen med hälsosamma örter!

1995 startade Marie-Louise kurser i Örtutbildning, något som blivit välbesökt och populärt. Marie-Louise har svensk och engelsk utbildning i fytomedicin och INSPIRA tror på samarbetet mellan skol- och komplementärmedicinen.

Man kan beställa skön massage och fotbehandling och örthandelsboden har många lockande produkter till försäljning tex. Förkylningshonung - Nyponpulver och Svenskdroppar.


* Hildegard av Bingen 1098-1179 var förmodligen medeltidens mest spännande och inflytelserika kvinna. Hennes kurer fungerar i högsta grad än idag.

Den som är intresserad kan läsa mer på www. inspira.cc



tisdag 13 november 2012

FORTSÄTTNING - NYA KÖKET

Alla skåp och hyllor är nu rensade och
torkade - så här fint blev det
 
 
 

Det nya mikro - kaffe & vinskåpet som jag
tycker jättemycket om! 

Gardinerna är på plats och ....

---- nu ska jag inviga med ett glas vitt!


Oh vad jag är glad och nöjd att jag fått ett nytt, fräscht kök!


 

måndag 12 november 2012

MITT NYA FINA KÖK

Första rivningen

Kakel är rivet och ny diskbänk + kran är på plats och spisen är inkopplad
 

Hallen belamrad med sopor och nya luckor

Färdigt resultat

Mikron har fått en egen hyllplats
även vinstället är nytt

Det har gått smidigt med köksrenoveringen därför att snickaren var så skicklig och jobbade på helt utan pauser! Med hög arbetsmoral och ett rart och glatt utseende kunde jag inte annat än beundra den unge mannen. Frikostigt berömde jag honom hela tiden. Jag servade med kaffe och läsk - i början inte helt enkelt att få till eftersom vatten fick jag ta i badrummet, kaffeburken stod i matrummet och vattenkokaren i vardagsrummet.

Självklart har alla skåp och lådor fått en rejäl genomgång - rensats och tvättats. 6 överskåp togs bort och ändå fick jag god plats till alla attiraljer.

Nu ska de nytvättade gardinerna strykas och komma på plats - sen är det bara att njuta till fullo!

Köket är så ljust och fint och jag är jättenöjd och glad att jag fått detta gjort. En flaska gott rött fick min goe man med sig till lördagsmiddagen.  Fast egentligen var han värd mycket, mycket mer .....




onsdag 7 november 2012

MITT KÖK JUST NU

Reparation pågår!
Ingen spis - inget vatten - ingen diskbänk
 
Efter måndagens och tisdagens arbeten
ser det ut så här.
I morgon Onsdag börjar målningsarbetena.
Torsdag blir det kakelsättning och så kommer
dörrar och bänken på plats.
 
Killen som jobbar här är superduktig!
 
 

Det ska bli roligt att få pyssla och göra fint i mitt nya kök!


tisdag 6 november 2012

DET RINGDE PÅ MIN DÖRR ......

..... OCH UTANFÖR STOG DESSA
 
LÄSKIGA SPÖKEN ! !
 
KLART ATT DOM FICK GODIS